Natt NM (05/09/2014)
Category: Konkurranse
Map/area: Skjøla
Organiser: OL Trollelg
Country: Norge
Discipline: Natt
Distance: 12.36 km
Time: 88:13
Dette er et løp jeg har gledet meg til lenge. Var likevel litt usikker før start pga få konkurranser den siste tiden.

S-1: Et strekk som lignet på noe av det vi hadde lagt i forberedelsene. Var derfor bestemt på veivalget med en gang. Beina kjentes tunge ut opp den første kneika, men fikk overbevist meg selv om at det ville slippe da jeg ble sikkelig varm. Prøver å spare høyde på andre halvdel av strekket ved å løpe i skrålia bort til myra, noe jeg i etterkant tror var unødvendig.
1-2: Usikker da jeg tar av fra myrsiget, tar meg selv i å mangle plan for hvordan jeg skal angripe posten. Stopper opp, leser meg inn og plukker posten.
2-3: Ser ingen reelle veivlgsalternativer, dundrer rett på. Da jeg kommer opp på myra ser jeg flere lykter forran meg, viser seg å være Johan, Hansi og Isak. Tenker at åpningen i alle fall er god. Da jeg nærmer meg postringen ser jeg noe som kan ligne på postdetaljen, viker av kursen og tar en runde rundt en liten stein uten å finne post. Blir så veldig usikker, løper litt opp og ned i lia før jeg finner posten. Litt heldig her, hadde fort gått mer tid om jeg hadde vært alene.
3-4: Veldig grei post, store tydlige detaljer hele veien.
4-5: Bryter en av mine egne regler, har ikke bestemt meg for veivalget da jeg forlater posten. Finner en fin trase og bestemmer meg for venstrevalget.
5-6: Får ikke tak på hva som er gult, hvitt eller myr, svirrer litt hit og dit før jeg tar meg inn på kurvebildet.
6-9: Flyter på bra.
9-10: Overrasket da jeg ser Gaute. Tar det som en postitv tilbakemeldig, og får en liten energiboost.
10-11: Andre forsøk på denne posten gikk bedre.
11-12: Kjører på ned lia, kontroll med myra og kollen.
12-13: Løper nedover framspinget og prøver å ta ut veivalget til 14. Har prøvd å se på dette strekket flere ganger tidligere uten å konkludere med noe. Stopper opp på en post litt før ringen, skjønner fort det er feil og hvor jeg skal.
13-14: Vurderer venstre, men bestemmer meg for at det blir lite høyde å spare på det. Gjør det veldig enkelt hele veien ned til Damtjønna, løper stort sett på retning, og har kontroll med bekken. Da jeg begynner å lese kartet mer igjen er jeg sløv og løper først litt for langt før jeg vinkler opp mot stien, deretter er kursen ned mot åpningen i stupene helt forferdelig dårlig.
14-15: Helt annen terrengtype en det løypa har gått i så langt. Sliter med å omstille meg.
15-16: Planen er å løpe over toppen og til venstre for stupet. I utgangspunktet ingen god plan, og gjennomføringen er heller ikke noe å skryte av. Tror jeg har kontroll da jeg passerer under stupet, men blir liggende litt for høyt, er sikkert ikke mange meterene fra posten første gang jeg passerer. Fortsetter nesten helt ned til myra før jeg skjønner det.
16-17: Veldig diffust i det grønne, har heldigvis en god kurs.
17-18: Bra strekk, for en gangs skyld kom posten litt tidligere enn jeg forventet. Får plutselig selskap av Gaute igjen.
18-19: Sliter med å holde retningen i det grønne, skjærer ut mot slutten av strekket. Skjønner fort hva som har skjedd.
19-20: Ligger bak Gaute, ikke mye kraft igjen i beina. Løper over myra og kurser ned mot posten.
20-21: Planen er å løpe stien, men finner aldri den utydlige.
21-22: Tenker mer på at jeg snart er i mål enn på å orientere. Stopper opp på vei inn i postringen for å finne ut hvor jeg faktsisk skal.

Har ikke noe sted i løypa noe som ligner på godføleles, men det gikk likevel jevnt over ganske fort. Burde vel lært nå at godfølelse er en dårlig måleenhet. Veldig morsomt, men overraskende at løpet holdt til bronse. Trodde da jeg kom i mål at jeg hadde lagt igjen alt for mye tid den siste delen av løypa.
Show comments (0)
 
Natt NM (05/09/2014) Natt NM (05/09/2014)