10mila (10/05/2015)
Category: (heia heia) ut å konkurrans
Map/area: Skepptuna
Organiser: 10mila - "der allianz"?
Country: Sverige
Discipline: Stafett
Leg: 8. etp
Distance: 13.43 km
Time: 66:27
Average HR: 169
Maximum HR: 175
(Igjen: beklager dårlig bildekvalitet. Skylden er ikke min ...men noen annens)
Hadde blitt betrodd med åttendeetappe, og fikk lov til å gå ut alene i tet, et scenarium jeg strengt talt ikke seriøst hadde overveid. Syntes imidlertid jeg taklet akkurat det ganske bra. Det var ganske likt alle andre ganger jeg har løpt sene etapper på tio og Jukola: dvs. jeg ble løpende alene.

Skulle gjennomføre sikker stafettorientering, og la ikke noe prestisje i å veksle først. Regnet med jeg ville bli hentet inn etter hvert. Hadde fått litt selvtillit med kompasset på den siste økta, og tok dette med meg. Likevel glad for at innledinga var enkel. En utrolig lettelse å se de første postene, og få bekreftelse på at kodene stemte. Kom som et lite sjokk hver gang.

Etter fjerdepost endret terreng og løype litt karakter. Var på forskudd og fant temmelig bra traséer. Litt usikker på veivalget til sjuende (ramlet for øvrig og slo av klokka. Mangler derfor rute i to min).

Var veldig forsiktig i grøntområder og inn i flere av postene. Synes samtidig jeg fortjener ros for at jeg var flink til å ta farene på alvor og ikke sjanse.

Midtveis til sekstende hørte jeg det knase i skogen bak meg, og forsto at jeg hadde blitt hanket inn. Hertner kom opp på sida, og jeg merket at dette var et helt annet tempo. Hengte sånn halvveis med noen hundre meter, men så deiset jeg høyre kne inn i en stein. Gjorde jævla vondt, måtte hoppe avgårde på ett bein, og fikk halvveis panikk. Så ikke så mye på kartet som jeg burde, og ser i ettertid at jeg på samme tid begynte å skjene ut på retninga. Forsto ikke noe som helst et lite minutt, men greide til slutt å hente meg inn. Tapte nok et halvminutt her.

Kanskje overflødig å nevne, men jeg var stadig svært stressa og tok meg ikke tid til å ta en ordentlig kurs til neste post. Endte opp altfor langt til venstre. Stoppet helt opp og hentet meg inn igjen. Alt av selvtillit når det gjelder kompassarbeid var imidlertid nå pulverisert. Resten av etappen bar preg av dette.

Hørte at jeg var halvannet minutt bak på passering, på andreplass. Men da jeg kom til 20. post så jeg plutselig Hertner komme inn fra venstre og stemple kun 10 sek foran meg. Jeg øynet en sjanse, men den rotet jeg raskt bort gjennom et dårlig trasévalg til påfølgende post.

Var veldig usikker på hvordan jeg skulle angripe 23. post. Fant ikke noen trygg alternativ inngang, så bestemte meg for å løpe rett på. Fikk ikke grepet på noen detaljer etter at jeg passerte slepet, så det var kanskje ikke så rart at jeg bommet. Det var derfor en stor lettelse å få øyne på Olav bak meg. Han ledet meg inn i posten og hindret en større bom. De siste postene gjaldt det bare å ligge bak og dobbeltsjekke. Og skvise ut alt av krefter helt fram til kartplanken.

Vekslet sist i klynga, og Paul fikk dermed en del å jobbe med, men det var helt enkelt så rask jeg var i dag. Ingen god dag fysisk, men heller ikke noen katastrofe. Litt som løpet som helhet, egentlig. Er fornøyd med etappen fram til jeg ble hentet inn av Hertner. Da ble jeg stressa, og begynte å bomme. Neste gang er jeg forhåpentligvis såpass mye bedre at jeg ikke blir helt satt ut av tempoet.

Utrolig morsomt at vi endte topp ti til slutt. Hadde ikke ansett plasseringa som helt utenkelig på forhånd, men at vi skulle være SÅ nær seieren til slutt hadde jeg ikke trodd. Utrolig stolt av mine lagkamerater.

Lagkamerater, I <3 U
Hide comments (1)
Lagkonglomerat: fint o-løp :P
Post new comment
Save
 
10mila (10/05/2015) 10mila (10/05/2015)