MNM langdistanse (29/08/2015)
Category: (heia heia) ut å konkurrans
Map/area: Knyken
Organiser: Byåsen IL, Orkanger IF
Country: Norge
Discipline: Langdistanse
Distance: 15.94 km
Time: 94:26
Average HR: 166
Maximum HR: 176
Midtnorsk lang. Planen var å kjøre dette løpet som en generalprøve til NM lang. Går derfor ikke inn i den spesifikke planen jeg hadde, i fall mine konkurrenter skulle finne på å lese dette :-#

Traff ikke helt med traséene til førstepost, men at jeg skulle tape så mye hadde jeg aldri trodd. Ikke direkte bra til andre heller, men taper lite. På tredjepost bommet jeg et halvminutt. Så jeg skulle opp en kurve etter å ha passert det svarte krysset, og gjorde følgelig det. Det burde jeg åpenbart ikke ha gjort, men tar minimalt med selvkritikk.

Følte jeg hadde fått en veldig dårlig start, men ting skulle ta seg opp litt de kommende strekkene. Har bestetid til fjerde og femte uten å ha noen god følelse. Tok kanskje noe lett på sjetteposten, og alarmklokkene begynte ikke å ringe selv da jeg aldri fikk øye på hverken skrenter eller høydepunkt. Surret rundt uten å forstå noe av karttegninga. Til slutt var det noen andre løpere som fant posten.

Klarte i oppstyret å miste kompasshuset, så resten av løpet ble løpt uten kompass. Tenkte umiddelbart at dette kom til å gå til helvete, men det viste seg å gå ganske problemfritt (med unntak av kortstrekkene).

Til åttende valgte jeg en ekstrem høyrevariant. Ser ut til at jeg har tapt noe på det. De neste strekkene ble preget av dårlig flyt, snubling ol. Dårlig retning ut av tiende. Tapte nok 20 sek her. Poppa gelen midtveis til ellevte, med det jeg trodde var en halvtime igjen (viste seg å bli 40 min :-S).

Tolvte gikk greit. Trettende var elendig. Leste videre i løypa mens jeg løp på stien, og løp derfor for langt. Overkompenserte følgelig, og fikk enda en sving inn i posten. Fryktet fjortende uten kompass, men gikk fint. Femten veldig bra, og seksten godkjent. Til syttende følte jeg meg svært naken uten kompass, og greide også å dra for langt til venstre. Nok en utrolig unødvendig postbom.

Avslutninga er jeg ganske godt fornøyd med. Naila attende, og valgte en god løsning på langstrekket. Tok nok litt for mye stigning i den bratteste skrålia før jeg nådde fram til alpinbakken (eller hva det nå var). Tenkte jeg skulle gruse de andre ned til sistepost, men støtte på et stup/skrent og tapte en del tid på det...

I helhet en lite imponerende generalprøve. Uvant av meg å gjøre flere slike postbommer som i dag. Jeg mener imidlertid at jeg var godt konsentrert hele veien, og greide å være tro mot løpsplanen min. Fysisk var det heller ikke så ille. Råttent i starten, men tok seg opp underveis.
Hide comments (5)
Konkurrent: Aargh :@@@
Det Svarte Krysset: Inn i 3. post er det da helt umulig å fastslå om du skal opp en hel kurve, altså 5 meter, eller om det i realiteten er 1-2 meter. Krysset ligger på oversiden av kurva, og skrenten ligger, naturlig nok, på kurva, men det er umulig å fastslå hvor i skrenten kurva går, altså kan det tenkes at bunn av skrenten ligger under kurva. Dette bør du som habil o-løper vite, og dermed ta følgene, som er at KOMPASS er det eneste brukbare hjelpemiddel fra Det Svarte Krysset og inn i 3. post.
Yngve Skogstad : Uuuu uuuu hør på det svarte krysset, da! Det svarte krysset vet best, jaaaada. Det svarte krysset er allvitende, uuu uuuu. Sleng inn no' ad hominem logus ergo pocus så blir alt så bra, vettu!gtf off this site, you troll
:-(: Håpar ikje du vart vonbroten no, Yngve. Det Svaret Krysset påpeikar dine feil med eit smil om auget, og eit inderleg ynskje om førbetring av din orienteringsteknik, slik at du verkeleg kan briljera i Noregsmeisterskapet om nokre veker. Hugs også at ein dårleg generalprøve oftast gjev ei forrykande, framifrå premiere.
Yngve Skogstad : Vonbroten, kanskje.. psykisk uttømt, ja. Det er bare så slitsomt at alle skal mene noe om alt jeg gjør... Men det er vel noe av det som følger med å være en kartarkivkjendis, idk...
Post new comment
Save
 
MNM langdistanse (29/08/2015) MNM langdistanse (29/08/2015)