Masters of Fredriksten - Iddefjordfjella (04/01/2016)
Category: (vrooom vroooom) springe FORT!!!
Map/area: Iddefjordfjella
Organiser: Halden SK
Country: Norge
Discipline: Lang?
Distance: 9.12 km
Time: 56:50
Average HR: 158
Maximum HR: 165
Andre høyøkt på samlinga, denne gang i mer WOC-relevant terreng. Hadde kommet noe mer snø, men den var heldigvis veldig lett. Uansett ganske tunge forhold, og ble i tillegg mi kaldeste hardøkt så langt i vinter.

Hadde ganske vondt i begge stortærne da o-skoene mine (det eneste paret jeg har) er fullstendig herpa og ikke har noe stoff igjen over tærne. Prøvde å bare bite det i meg og satse på at konkurransemoduset ville gjøre at jeg ikke enset det. Det stemte ; )

I og med at det var start på startpost ble det veldig enkelt å følge stien, og ta en venstrevariant. Rett på, slak venstre er best på sommeren, men er usikker under rådende forhold. Sleit med å få kroppen i gang, og tapte over 20 sek til Paul som løp samme veivalg.

Veldig grovorientering ut av førstepost, noe som gjorde at jeg mistet kontrollen. Hentet meg inn 200 m før posten, og fikk den problemfritt. Men noe nøling midtveis. Tredje gikk greit. Prøvde å oppsøke rabber med vekselvis berg i dagen framfor de jævla tunge søkkene.

Til fjerde valgte jeg en dårlig trasé opp bakken midtveis. Burde ha løpt lenger i det grønne og dratt opp senere. Veivalget til femte var enkelt. Dårlig retning etter at jeg tok av fra stien gjorde at jeg nesten plumpet nedi myra. Fornøyd med hvordan jeg angrep posten.

Ikke helt fullklaff til sjette. Fant ikke stiene jeg ville ha, og løp litt mye sikksakk. Sjuende burde være enkel, men syntes steinene kom litt tidlig, så stoppet opp og klødde meg i huet litt før jeg innså at det virkelig var postdetaljen.

Åttende var bra fram til de siste 150 m. Veivalget til niende var bra, og veivalget til tiende omtrent jevngodt med en svakere høyrevariant (prøvde det mest av nysgjerrighetens skyld), og til ellevte var faktisk høyre på sti det raskeste. Var ganske jævlig å løpe på stien midtveis (som nå var et slep etter hogstmaskiner, hele flata var hogd).

Totalt sett tålelig greit gjennomført. Bra å se at jeg greier å heve det tekniske nivået når det er tid for hardøkt. Så godt som på sekundet lik tid som Ulf. Paul tok dritepauser underveis og mener selv at det ikke inngår i tida, som jo er en fullstendig rasjonell innsigelse* (*ironi, folkens, det er selvsagt helt på trynet), så hvis man skal gi ham den så var han ett minutt raskere. Jeg var uansett den moralske vinneren, ganske enkelt fordi mine kalvinistiske gener gir meg en overlegen moral og selvkontroll som langt overgår disse bygdedyrene jeg per nu omgås med.
Hide comments (1)
Sanic: Gotta go fast
Post new comment
Save
 
Masters of Fredriksten - Iddefjordfjella (04/01/2016) Masters of Fredriksten - Iddefjordfjella (04/01/2016)