VM-test mellomdistanse (15/07/2016)
Category: (heia heia) ut å konkurrans
Map/area: Tjärndalen
Organiser: Norsk Orientering
Country: Norge
Discipline: Mellomdistanse
Distance: 6.65 km
Time: 39:40
VM-test mellomdistanse. Etter å ha trøblet mye med retningsløpinga på øktene i forkant sto dette momentet i fokus for gjennomføringa. Planlegging av strekk ville også bli viktig, men pri én var å finne selve postene uten tidstap.

Var heldig som fikk et kompasstrekk allerede til førstepost slik at jeg fikk sette tonen ifra start av. Sikret ved å dra litt til venstre for streken. Hadde egentlig intensjon om å løpe en del rundt hvis sjansen bydde seg, men til andre så jeg ingen gode alternativer rundt, så prøvde å være tøff rett på. Krevende kartlesing på dette og det påfølgende strekket. Til tredje ble jeg litt for nølende midtveis, og tapte dessuten tid på å dra over kollen istedenfor hogstfeltet inn mot posten.

Til fjerde var jeg kanskje litt feig som dro helt rundt det grønne. Mistet samtidig kontrollen inn i posten og tapte 10 sek på dét. Femte og sjette gikk fint, men hadde bare så vidt fått gløttet på det kommende langstrekket. Først 20 sek etter å ha stemplet på posten bestemte jeg meg for å løpe rundt venstre. Gjennomførte brukbart, veivalget var godt.

Unøyktig inn i åttende, endte opp under feil skrent. 10 sek. Inn i niendepost trodde jeg at jeg husket det gamle kartet utenat, så løp på karthusk. Hadde et mentalt bilde av at søkket var på vestsida av høydepunktet, og at posten skulle ligge der. Løp ned i det eneste søkket jeg fant, men uten å se noen post. Løp deretter ned til det eneste høydepunktet jeg kunne se, men fant ingen post der heller. Stoppet da og leste kartet, og hentet meg greit inn. 20-25 sek tapt.

Mye rot en periode, så ga meg selv beskjed om å restarte. Det føler jeg at jeg greide, selv om det er noe smårusk også på de neste strekkene. Til femtende var jeg ikke på forskudd og så derfor ikke høyrevarianten før 5 sek etter å ha startet på venstreveivalget. Prøvde å kutte litt gjennom det grønne slik Pavel Kubat lyktes med på det tsjekkiske uttaksløpet, men vet ikke om jeg traff helt. Kom litt for langt til venstre 100 m før posten og måtte korrigere.

På det siste langstrekket tilbake valgte jeg å unngå alt av grønt, og satse på at venstre innebar mye lettløpte bergheller. Litt mye stein etter at jeg tok av fra stien, kan se ut som mitt veivalg var 10-15 sek dårligere enn rett på. GPS-tidene viser at jeg løp bra der ifra og inn, selv om strekktidene (som er feil fordi folk har nullet på ulike tidspunkt) ikke gir noen informasjon om dette.

Totalt sett et brukbart løp sett i lys av hvordan jeg har løpt her på øktene i forkant. Denne gangen greide jeg i det minste å unngå klassiske retningsfeil, og alle bommer jeg har gjort er kun min egen skyld. Meget bra kart. Skulle dog gjerne hatt litt mer futt i beina. Kjente meg litt tung og sløv, spesielt i starten av løpet. Likevel utrolig morsomt å konkurrere igjen, å få kjenne på spenninga, løpe ei kul løype og lykkes med mye av det man foretar seg! Altfor lenge siden sist!
Hide comments (2)
Hans Moltzau : Hei Yngve ! Det var et vel gjennomført løp , om du med full klaff kanskje kunne ha sprunget 2 min. raskere. Har sett fram til dine gode kommentarer og ønsker deg all mulig lykke til med gjennomføringen av langdistansen søndag. Vennlig hilsen Hans.
Yngve Skogstad : Det er hyggelig å høre, Hans! Fullt to minutter tror jeg ikke det gikk med på tekniske feil, men det ble litt mer enn det jeg synes kvalifiserer som et bra løp. Skal nok komme litt mer kart og kommentarer etter hvert når jeg kommer meg hjem og får scannet kart fra precampen ; )
Post new comment
Save
 
VM-test mellomdistanse (15/07/2016) VM-test mellomdistanse (15/07/2016)