Finnspring lang (23/04/2017)
Category: (heia heia) ut å konkurrans
Map/area: Kukonharja
Organiser: MS Parma
Country: Finland
Discipline: Langdistanse
Distance: 15.62 km
Time: 84:41
Finnspring langdistanse. Hadde kommet hit for å hamstre WRE-poeng, men ble satt i E2... Nåja, ingen unnskyldning for å gjøre et dårlig løp. Var bestemt på å gjøre mitt beste, selv om konkurransenervene ikke helt var der i dag.

Ble litt tatt på senga i starten av hvor diffust og uoversiktlig det var. Fikk førstposten greit, men til andreposten ble kursen helt feil. Løp på kompasset og kunne ikke forstå at dette kunne stemme. Det gjorde det heller ikke. 30-40 sek bom.

Unngikk å få helt panikk, men fikk ikke grep om kartet ut av posten heller, og løp gjennom unødvendig mye grønt. Kom gradvis inn i løpet, og koste meg fram til sjettepost. Her fikk jeg et nytt retningsstrekk, og jeg dreit meg ettertrykkelig ut. Her brukte jeg imidlertid ikke kompasset veldig nøyaktig. 20-30 sek tapt.

Den første gafla runden løp jeg bra. Fikk en TuMe-løper som skygge. Har visst stoppet klokka like etter tiende, så mangler 3,5 min av ruta. Løp nokså rett på til ellevte uansett. På tolvte måtte jeg stoppe opp og trippelsjekke hvor jeg egentlig skulle til neste post. Var litt vanskelig å tyde, og TuMe-karen og jeg hadde dessuten skiltes inn i posten, noe som gjorde meg ekstra mistenksom.

Den andre sløyfa var derimot ganske dårlig. Elendig retning ut av 14. post. Gikk nok 30 sek her. Skeiv til 16. post også.

Bedre deretter. Trivdes bedre med lange og halvlange strekk. Enklere å komme på forskudd. Tror imidlertid ikke jeg har tatt de beste veivalgene på den sørlige delen. Til 21. taper jeg 16 sek selv om jeg syntes jeg gjennomførte mitt veivalg veldig bra. Men det var veldig tett første delen i det grønne.

På langstrekket til 23. post anså jeg det som bittelitt raskere å bruke veiene, men jeg ville ikke irritere kneskaden min, så bestemte meg for å løpe rett på. Gjennomførte dårlig. Mistet retninga helt to ganger, og det er for dårlig. Taper 55 sek til strekkbeste.

Delen etter jordepassering var brukbar. Ikke like flink inni postringen her som ellers. Litt trøbbel med å lese kartet.

Totalt sett et noenlunde brukbart løp ut ifra mine egenskaper i denne terrengtypen. Mest graverende er det at jeg gjør for mange dumme retningsfeil. Disse bør absolutt lukes bort, uansett terrengtype. Ellers kjenner jeg meg litt feig løpsteknisk. Tør ikke slippe på nedover, mye pga. skaden min. Finlesinga og vekslinga mellom å «grovorientere» og finorientere synes jeg at jeg mestrer bra.

Vant løpet med 2,5 min, og fikk med meg 977 WRE-poeng. Det er da bedre enn ingenting. Og løpsopplevelsen var prima. Umulig å kjede seg i et slikt terreng!
Hide comments (1)
Jadda!: Sterk kurs te 11, no bynne endelig kompasstreninga å gi frukter! We did it!
Post new comment
Save
 
Finnspring lang (23/04/2017) Finnspring lang (23/04/2017)