MNM prøveløping (26.08.2017)
Kategori: (vrooom vroooom) springe FORT!!!
Kart/område: Hanevola-Storlivollen
Arrangør: Frol IL
Land: Norge
Disiplin: Langdistanse
Distanse: 12.42 km
Tid: 78:01
Prøveløp MNM langdistanse etter å ha satt ut de siste postene. Har ikke løpt hardøkt mot noen andre siden O-festivalen, så tenkte det var greit å få ei tilbakemelding på formen. Dessuten var det ei fin løype som jeg ikke kunne la forbli uprøvd ; )

Bare så det er sagt: jeg har altså lagt løypene selv, markert alle poster og resynfart mange av traséene (om ikke alle steder jeg løp), så hadde fordeler så det holdt.

Var litt sliten i hodet før start, men terrenget er lett å nyte, så gikk greit konsentrasjonsmessig. Usikker på hva som lønner seg til førstepost. Traff ikke helt hundre med alle trasévalgene mine, men gikk nok ikke mer enn 10-15 sek totalt. Har tapt et halvminutt mot bestetid blant de som løp konkurranse. Synes jeg traff bedre til fjerde. Valgte et offensivt, litt risikabelt veivalg, og det lønte seg. Sjettepost var dagens dårligste. Leste ikke hele strekket, og tok derfor et tåpelig veivalg. Burde løpt stien lenger.

På vei til niende, etter å ha krysset bekken, skjedde det imidlertid noe besynderlig. Ei svær myr åpenbarte seg foran meg. Men her var det jo tegnet hvit skog, hva faen? Skjønte at noe rart måtte ha skjedd i kartfila (skyndte meg avgårde for å få opp en kartkorreksjon på start etter at jeg kom i mål). Ble så perpleks at jeg glemte hvor jeg hadde planlagt å løpe, derav den bråe svingen. Forøvrig var veivalget bra.

Litt usikker på om ikke man bør dra enda mer direkte til tiende, men gjennomførte min variant bra. Neste tre strekkene ok. Slapp meg for langt ned til fjortende, og måtte klatre unødig for å komme meg opp på det ønskede platået. Til femtende løp for kort på sti, og for mye i grønn skråli. Resten greit. Tungt og vått.

Bra fornøyd med gjennomføringa. Slår de andre bra når det blir teknisk, taper litt når det blir mer fysisk betont. Kan se ut som formen vel ikke er den helt store.

Ble et vel gjennomført arrangement i mine øyne. Ingen store arrangørtabber, og folk virket fornøyde med terreng, kart og løyper : )
Skjul kommentarer (2)
Hans Moltzau : Hei Yngve ! Sant nok, du hadde vel en fordel som løypelegger når du sprang langløypa.. Du har gjort en enestående jobb med å legge gode, utfordrende og supre løyper til alle aldersklasser. At du også har resynfart mye av traseene må bety at du har lagt ned en kjempejobb. Du kan virkelige ta med deg alle de fine ordene som er skrevet om løypelegginga til MNM 2017. Må også nevne sprintkartet som du har synfart og som ble brukt fredag kveld. Det var nydelig. Synd at så mange ikke tar hensyn til sprintnormen og springer plener og hopper over gjerder. Det ble et ras av diskvalifikasjoner , satt selv som kontrollør så var vitne til noe av dette. Vennlig hilsen Hans.
Yngve Skogstad : Det er godt å høre! Har gått med mye jobb med MNM, så det var fint å se arrangementet flyte fint. Istemmer for øvrig i at folk bør lære seg sprintnormen. Ser ikke noen grunn til at vi skal ta selvkritikk for at vi har dyktige postvakter som faktisk disker de som bryter reglene.
Skriv ny kommentar
Lagre
 
MNM prøveløping (26.08.2017) MNM prøveløping (26.08.2017)