EM-uttaksløp lang (08/04/2018)
Category: (heia heia) ut å konkurrans
Map/area: Kråkerøy
Organiser: Norsk Orientering; FSK
Country: Norge
Discipline: Langdistanse
Distance: 15.46 km
Time: 80:22
Average HR: 164
Maximum HR: 185
Tok laaang tid å komme over gårdagens skuffelse, men omkring i ti-tida greide jeg å snu han, og fikk skrevet ned en plan med noen oppbyggende setninger for dagens løp. Kjernen var vel noe så klisjéaktig som å omfavne muligheten til å gripe an de utfordringene jeg ville møte i løypa – enten utfordringene gjorde seg til kjenne gjennom tekniske utfordringer, negative eller avsporende tanker, andre løpere osv. Rett og slett ta for seg det jeg elsker mest med orienteringssporten, nemlig de konstante utfordringene, og ikke angripe dem med angst og frykt for å mislykkes, men med «mestringslyst» (hvis dette i det hele tatt er et ord).

Fikk umiddelbart gode tilbakemeldinger gjennom et bra førstestrekk. Synes andrestrekket også var nokså bra, men har tapt en del tid. Litt langt høyre ned mot kryssing av jordet, kanskje. Tapte muligens også på at jeg løp over jordet der hvor stien skulle gå (den var ikke synlig), i stedet for å løpe rett over, i retninga passasjetegnet viser (det var ingen merkebånd ute). Fikk ikke med meg stien før jeg kom ned til jordet, så tapte 10-15 sek her. Dårlig retning siste del av fjerdestrekket, men relokaliserte kjapt og tok det som en seier i stedet for å henge meg opp i feilen jeg hadde gjort.

Brukte litt tid ut av posten på å bestemme meg for veivalget til femte, noe jeg hadde gitt meg selv lov til å gjøre i dag. Har tapt et halvminutt på strekket mot de som løp rett på eller venstre. Bommet 10-15 sek på posten. Sjettestrekket følte jeg var en no-brainer, spørsmålet var mer hvor man skulle ta av fra veien. Sjuende meget bra, kunne holde bra fart inn i posten. Gikk for det sikre til åttende, og niende også bra. Begynte nå for første gang å ta igjen løpere, og mistet litt fokuset på meg selv. Inn i tiende lette jeg etter posten i søkket (da løypetrykket var skeivt), enda jeg HADDE lest postbeskrivelsen som sa det midterste høydepunktet. Rar feil å gjøre.

Tok meg sammen og la denne bak meg nokså raskt. Fikk deretter en god periode hvor jeg valgte trygge, enkle og raske traséer. Løp inn, og ganske umiddelbart ifra, Isak og Anders Vister. God tilbakemelding på at farta var temmelig bra.

På14.-strekket så syndet jeg mot planen om å IKKE løpe i vei uten en fullstendig grovplan for strekket, men jeg ble heldigvis ikke straffet. Bestemte meg omsider for å dra venstre for stupene, og posten var grei. 15.-strekket var solid foruten litt nøling inn i posten. 16. post må jeg innrømme at jeg hadde hjertet litt i halsen, men jeg var disiplinert og stolte på meg selv da jeg så en KOK-løper dra i feil retning foran meg. 17. ok. Til 18. post virker det å være hipp som happ hvor man løper, så lenge man gjennomfører bra. Tapte nok litt tid ved passering av dalen midtveis. Burde fulgt stien lenger når jeg først løp på den siden av stupene som jeg gjorde.

Litt vel defensivt veivalg til 19. post, men hadde bestemt meg i forveien og sto for det. Veivalget var i henhold til planen, hvor jeg tillot meg 10-15 sek tap på veivalg hvis jeg kunne redusere risiko. Kjente jeg hadde en del krefter igjen i tanken, men dessverre var det ikke så mange steder man kunne få utløp for det på de siste strekkene. 20. post bra, men mot 21. post mistolket jeg kartet og dobbeltsjekket ikke med kompasset. Løp derfor altfor langt. Mot siste ble det noen sekunder tapt på at jeg ikke oppdaget den utydelige stien vest for kollen hvor jeg løp på østsida, i myrkanten. Så at klokka tikket på kun 80 min (stipulert 84) så forsto at dette var nokså bra, men umulig å vite hva det ville holde til da de siste startet først halvannen time etter meg.

Holdt dessverre ikke til den seieren som måtte til om det skulle bli EM-plass. Det er så klart jævlig kjedelig, men jeg må nesten ta med meg alt det gode jeg fikk til i dag. Mest stolt er jeg over den mentale snuoperasjonen jeg gjorde etter gårdagen : )
Hide comments (2)
Hans Moltzau : Hei Yngve ! Fint at våren er her igjen . Jeg har gledd meg en lang og kald vinter til å lese dine gode kommentarer til løpene. Om du ikke traff helt på mellomdistansen, så var dette flott løp og stor fart. Synd at så mange gode skal kjempe om en siste plass til et mesterskap som EM. Jeg synes det er litt rart at 3 plasser er bortbestilt på forhånd. Ser ut som du har godt tak på langdistansene og at det kanskje blir din tur i VM. vennlig hilsen Hans.
Yngve Skogstad : Hei, Hans! Takk, og godt å høre fra deg igjen! langtur.net er ikke det samme uten ; )
Det finnes nok ikke noe vanskeligere lag å kvalifisere seg til EM langdistanse på enn det norske i og med at vi har kun fire plasser, men det er også en grunn til at tre løpere er de facto forhåndsuttatt; de er utrolig gode, og har meritter. Jeg hadde nok gjort det samme hvis jeg hadde vært landslagssjef. VM-toget har heldigvis ikke gått ennå.
Post new comment
Save
 
EM-uttaksløp lang (08/04/2018) EM-uttaksløp lang (08/04/2018)