Pinseløpene på Kongsberg, dag 1 (19.05.2018)
Kategori: (heia heia) ut å konkurrans
Kart/område: Knoffemyr
Arrangør: Kongsberg OL
Land: Norge
Distanse: 7.06 km
Tid: 42:03
Gj.sn. HR: 168
Maksimum HR: 184
Dag 1 av pinseløpene på Kongsberg. Forventet noen krevende skråliposter, så planen var den samme som på torsdag.

Brukte for lang tid på å brette kartet ut fra start til at jeg kunne løpe rett på, så fortsatte langs veien og gjennomførte det som føltes som en nokså bra høyrevariant. Ikke helt på forskudd ved starten av strekkene i starten av løypa, men fant for det meste bra traséer og opprettholdte farta.

Ut av fjerde var jeg nokså kokt i hodet etter den tøffe stigninga inn i posten. Det bidro vel til at jeg gjorde en merkelig parallellfeil av de to myrene. Forsto imidlertid feilen ganske kjapt, og begrenset tidstapet. Mot sjette fikk jeg lest litt videre på de neste strekkene. Ikke akkurat krevende orientering, men vi fikk da anledning til å kjenne på syra : )

Da jeg stemplet på åttendepost hadde jeg ikke greid å bestemme meg for veivalget på langstrekket. Løp ut av posten litt upresist, men fant etter hvert et grov-veivalg. Ikke den beste traséen fram til veien. Burde tatt stigninga mer gradvis, samt løpt kortere. Derifra har jeg nok truffet beste veivalg. Var nesten oppe i ryggen på Håvard Haga på posten. Motsto fristelsen til å dundre i vei nedover på de to nedoverstrekkene, og løp rolig og sikkert. Dessverre litt sløv inn i nest siste, og la igjen 5-10 sekunder.

Et bra løp, selv om jeg ikke er helt på nett i planleggingsfasen hele veien. I dag var løypa enkel, så jeg ble ikke straffet noe særlig. Må være mer skjerpet i morgen.

Skikkelig tungt terreng og løype. Tror jeg hadde en rimelig bra dag fysisk selv om jeg kjente meg litt sløv i varmen.
Skjul kommentarer (1)
Hans Moltzau : Hei Yngve ! Det er bare å bøye seg i hatten, som Heidi Weng sa. Det kan ikke være noen som har vunnet 3 slike løp etter hverandre før. Kanskje var fart og gjennomføring siste dagen det beste av alt. Strekket fra 8 til 9 den 1. dagen måtte være bra uansett om du tok stigninga i en jafs , du var over minuttet raskere enn noen annen. Gleder meg over at du har kommet gjennom det første nåløyet til VM. Vennlig hilsen Hans.
Skriv ny kommentar
Lagre
 
Pinseløpene på Kongsberg, dag 1 (19.05.2018) Pinseløpene på Kongsberg, dag 1 (19.05.2018)