Uttaksløp langdistanse (01/06/2018)
Category: (vrooom vroooom) springe FORT!!!
Map/area: Krustkalni
Organiser: Norsk Orientering
Country: Latvia
Discipline: Langdistanse
Distance: 15.65 km
Time: 89:13
Average HR: 165
Maximum HR: 179
Siste testløpet her nede for oss skogsløpere. Målet var å identifisere situasjonene hvor presis retningsløping er helt sentralt, og handle i tråd med denne refleksen.

Jeg synes jeg fikk til ei bra åpning. Prøvde å være offensiv uten at det det gikk over i slurv. Valgte det trygge til tredje, og tapte 15 sek på mitt veivalg. Bra retningsløping de første seks strekkene. Inn i sjettepost greide jeg ikke tyde kartet godt nok til å forstå at det skal være en liten bit myr mellom hjelpekollen og høydepunktet. Trodde ikke det skulle være noe myr øst for postdetaljen, så dro derfor først til kollen. 10-15 sek tapt. Ble ikke helt venn med kartet til sjuende, og tapte tid på mye nøling. Kom aldri ut på stien.

Tenkte opprinnelig å løpe mer rett på til åttende, men det var så raskt å løpe under kraftlinja at jeg fortsatte helt rundt. Er raskere å kutte over det hvite. Niendepost gikk fint, men ut av posten skjønte jeg ikke noe av kartet, og fikk litt småpanikk. Derfor glemte jeg å se på kompasset, jeg ville bare komme meg ut på stien så fort som mulig. Tok meg ikke tid til å ta en ordentlig nøyaktig kurs inn i posten heller, og gikk på 15 sek postbom.

Jeg valgte å løpe rett på til 11. post, men var for unøyaktig da jeg skulle ned fra toppen. Skulle unngå noe vindfall, og glemte korrigere etterpå. Sløvt! Det er nettopp sånne feil jeg må unngå. Jeg greide imidlertid å ta meg sammen og få til en bra periode etter dette. Fant kanskje ikke de beste traséene overalt, men var flink med kompasset og blikket, og hadde klare planer for strekkene. Veldig fornøyd med femtendestrekket!

Til 16. post var jeg helt sikker på at rett på ville være best, og det hadde det nok vært også hvis jeg ikke hadde slitt sånn med å finne og følge «stien» midtveis på strekket. Bra kurs mot 17. post, men følte ikke kurva stemte helt med terrenget, så bøyde av mot venstre. Ikke slik jeg skal agere, men unngikk å gå på et større tidstap denne gangen.

Begynte å bli litt sliten i hodet, så sleit med å legge gode planer i forkant på de neste strekkene. Satte meg fast i helsikes masse vindfall gjennom det lysegrønne mot 18. post, og har tapt mye tid til Magne på strekket. Det samme skjedde til 23. post. Strekket til 20. post hadde vi løpt dagen før, så kunne hvile hodet litt og løpe samme trasé som sist. Hjernen var litt mør, men greide fortsatt å gjøre jobben på de neste, nokså enkle strekkene.

Jeg hadde identifisert 24. posten tidligere i løypa, dette var en type post hvor alle alarmbjeller ringer. Jeg stoppet opp i fem sekunder ved enden av myra midtveis og pekte ut en kjempenøyaktig kurs. Fikk alt til å stemme og gikk pang rett i. Lauri Sild sto da på steinen og sa det ikke var noen post der. Jeg var bombesikker på at jeg var på rett sted, så jeg fortsatte bare (posten hang på en stein som ikke er på kartet, i søndre ringkant). Var for unøyaktig ut av posten og løp rett forbi «slepet» uten å ense det. Ganske dårlig løpbarhet overalt på dette strekket. Litt nøling inn i posten også. Desto mer krutt i oppløpet ; )

Har raskeste tid i mål, 59 sek foran Eskil. Dersom vi avslutter løpet på 23. post, før den feilutsatte posten, var jeg 11 sek foran ham, og 3-4 min foran Olav og Magne. Ei virkelig god tilbakemelding å få på et løp som jeg opprinnelig bare var sånn høvelig fornøyd med. Har fortsatt noen idiotfeil som jeg må luke bort for å greie å gjennomføre i tråd med det som var planen min. Samtidig gjør jeg veldig mange riktige vurderinger. Jeg må bygge på disse også. I tillegg godt å se at den fysiske kapasiteten er veldig solid.
Hide comments (4)
Hausken : Bra løpt, og gøy å lese. Iskald til/på 24. Lykke til videre i sesongen!
Yngve Skogstad : Takk, Anne Margrethe!
Hans Moltzau : Hei Yngve ! Følger med på både kart og veivalg. Du imponerer stort nå. Ser at kartene/terrenget ikke akkurat er typisk trøndersk . Håper virkelig du får en plass på langdistansen i VM, da kan alt skje . Vennlig hilsen Hans.
Yngve Skogstad : Hei, Hans! Det er nokså utrøndersk, ja, men du finner lignende ravineterreng i Trøndelag også, det kartlegges bare ikke så ofte, eller det er gjort om til jordbruksland. I partier hvor det er gammel granskog minner Lativa-terrenget meg veldig om en del ravineterreng jeg har løpt i i Vefsn, nabokommunen til Rana. Du finner en del av det samme i Namdalen, særlig mellom Grong og Lassemoen. Jeg har ofte tenkt det hadde vært veldig morsomt å kunne løpe i et av disse terrengene på et nytt og godt kart!
Post new comment
Save
 
Uttaksløp langdistanse (01/06/2018) Uttaksløp langdistanse (01/06/2018)