Jukolan viesti, 7. osuus (17/06/2018)
Category: (heia heia) ut å konkurrans
Map/area: Hälvälä
Organiser: Lahden Suunnustajat -37, Hollolan Urheilijat -46
Country: Finland
Discipline: Stafett
Leg: 7. etp.
Distance: 16.1 km
Time: 80:26
Etter å ha trøblet mye under pre-camp var jeg ikke bombesikker på egne evner før start, men ei god økt i går hadde gjort det mulig å snu trenden. Fra på fredag kveld å ha hatt mest lyst til å flyttes ned til andrelaget var jeg nå klar for å ta fatt på sisteetappen for førstelaget.

Dessverre var utgangspunktet jeg fikk klart dårligere enn jeg hadde forventet. Fikk overrakt kartet som 24. mann, 26 min bak tet. Muligheten for å få løpe sitt eget løp var i det minste til stede. Åpnet temmelig hardt, men greide det kunststykke å løpe de to første strekkene nærmest fullstendig utenfor noen av tråkkene, og tapte dermed litt tid. I tillegg en 15 sek bom på førstepost. Greide ikke å forstå hvilken vei hjelpekurven som går gjennom A- og B-posten skulle helle. Hadde kort gafling (E) på fjerdepost.

Mot sjettepost ble det mer krevende, men jeg tok meg tid til å justere farta der jeg følte det var nødvendig. Mot åttende forvekslet jeg de to fordypningene og kom for langt til høyre. 10-15 sek tapt. Tok meg sammen og løp bedre de neste strekkene, selv om jeg allerede etter halvtimen begynte å merke at det ikke gikk så lett fysisk som jeg hadde håpet. Heldigvis var det ikke så mange motbakker å forsere. Utrolig flott terreng fra 11. post og midtveis til 13. Litt for god sikt til at det ble ordentlig krevende.

På 13. post ser jeg for første gang en annen sistetappeløper, da Kvaal kommer inn fra stien og stempler foran meg. Ville bli kvitt han fortest mulig, så slurvet dermed i kompassarbeidet litt over midtveis på strekket. Hadde heldigvis vett til å stoppe opp og unngå fullstendig panikk da jeg prøvde å relokalisere. 50 sek tapt her.

Tok igjen Olli Ojanaho på posten, noe jeg ikke fikk til å stemme helt ("hæ gikk ikke han ut typ 15 min foran meg?"). Men tenkte ikke noe mer over det. Var nøyaktig med kompasset til 15. post, traff veldig bra.

Var ikke på forskudd med langstrekket, og sleit med å få brettet kartet og ta ut et veivalg. Førte til at farta var lav og retninga skeiv ut av posten. Følte derfor jeg måtte fullføre en høyrevariant. Burde nok fortsatt utgangsretninga og brukt stiene mer. I tillegg gikk det i surr for meg inn mot posten da jeg skulle være smart og kutte stier. Tapte nok 20+ sek den aller siste biten. 51 sek bak på bestetid på strekket.

Ikke på forskudd mot 17. post heller, så løp rett på i starten og klatret bakken på det bratteste i stedet for å ta stigninga slakt, samt få ei bedre linje. 10+ sek.
Var imidlertid veldig fokusert inn i de neste postene. Følte jeg begynte å få ryggen fri. I gaflingspartiet 18-21 valgte jeg å kjøre safe og unngå å dumme meg ut. Kunne bruke mer krefter på langstrekket tilbake igjen. Valgte en offensiv trasé som jeg gjennomførte bra. Tok igjen Glebov og passerte ham da han løp skeivt inn mot posten.

23. post gikk bra, men mot 24. ble retninga skeiv og Glebov kom forbi. Jeg kom på etterskudd o-teknisk og fulgte etter på sikksakkløpinga hans siste halvdel av strekket. Fant ikke på noe lurt å gjøre mot sisteposten. Tenkte en langspurt ville være min beste mulighet, men siden han gradvis økte farta hele veien ble jeg bare konstant liggende 5-10 m bak inntil de siste 70 meterne, hvor jeg kollapset løpsteknisk og måtte se meg slått. Merker det skorter litt på erfaring for å avgjøre slike dueller. Når jeg ikke har de beste spurtkortene på hånda må jeg være smartere enn de andre. Heldigvis sto det bare om en 16. plass i dag.

Skuffende og nokså overraskende i mine øyne at vi ikke klarer å prestere bedre som lag. Målet var topp tre, men det var vi ikke i nærheten av. Vi er få som presterer på det nivået vi burde. Evalueringa vil forhåpentligvis kunne avdekke noen av årsakene til dette.
For egen del: sammenlignet med hvor dårlig jeg har løpt på mange av de andre øktene her nede må dette sies å være et veldig bra løp. Samtidig var konkurranseterreng og -løyper en del enklere enn treningene, så det skulle i grunn bare mangle. Jeg gjorde fortsatt en del retningsfeil, men det er betryggende å se at de i det minste inntraff når jeg selv er klar over at jeg ikke var så nøyaktig som jeg burde være.

Fjerde beste etappetid, to minutter bak Olav kjennes også betryggende med tanke på at kroppen var sånn middels, og jeg har en del ting å plukke på teknisk. Fint å se at jeg kan leke med de store også på viktige løp. Får ta med meg dette da resultatet som helhet ikke levde opp til forhåpningene.
Hide comments (1)
Hans Moltzau : Hei Yngve ! Jeg vil tro at alle nesten uansett lag , må ha 7 mann som går relativt feilfritt for å bli bedre enn nr. 10. Denne gangen var det 3 på Frol-laget som følte at de ikke innfridde forventningene, og da er det bra å bli nr. 17. Vondt for disse, når det er 4 som gjøre gode eller svært gode stafett-etapper. Du har fått en utrulig fin flyt i skogen nå og er med helt i toppen i løp etter løp , også i et så vanskelig terreng som der Jukola gikk i år. Takk for alle fine kommentarer til løpene du er med på , hadde jeg vært ung hadde det vært mye å lære i å tenke riktig når det koker i hodet. Vennlig hilsen Hans.
Post new comment
Save
 
Jukolan viesti, 7. osuus (17/06/2018) Jukolan viesti, 7. osuus (17/06/2018)