Kangasala-Jukola (16/06/2019)
Category: (heia heia) ut å konkurrans
Map/area: Valkeisvuori
Organiser: SK Kangasala
Country: Finland
Discipline: Stafett
Leg: 7. etp.
Distance: 13.76 km
Time: 72:26
Average HR: 163
Maximum HR: 182
Hadde blitt gitt sisteetappen i år som sist år, og takket være solid løping av mine lagkamerater fikk jeg et mye bedre utgangspunkt enn ved de to seneste anledningene. Kunne gå ut som 18. mann, i en tremannsklynge 24 min bak tet. Hadde bestemt meg for å ta kommando over egen orientering fra start av, løpe med planer for strekkene, samt ta meg tid til å være nøyaktig med kompasset.

De to andre dro av gårde mot A-gaflinga på førstepost, men jeg holdt fast ved mitt og tok min førstepost veldig bra. På vei mot andrepost så jeg dem krysse veien 15-20 sek foran meg. Igjen gikk jeg for mitt eget veivalg. Ønsket en sikker inngang i posten. Fjerdestrekket også gjennomført i henhold til plan, men la igjen 5-10 sek sekunder inni ringen. Mistet da den gode stimen jeg var i, og kom på etterskudd. Måtte stoppe og lese meg inn på den store nesa sørøst for femtepost.

Reservert over hogstfeltet ut av sjuendepost, redd for å få et nytt mottråkk når jeg ikke ser underlaget. Løp uten å teipe i dag for å kunne løpe mer naturlig på hardt underlag. Bra veivalg til åttende, og nokså godt gjennomført også. Litt mye sikksakk andre halvdel, bare.

Ut av 11. post kom dagens blemme. Fikk på et eller annet vis for meg at det var en nese på hjelpekurva som skulle vise meg riktig retning ut av posten. Det førte til at jeg løp mot nesen jeg så, som var nesen på tellekurva, og fulgte en kant som jeg antok var hjelpekurven. Sjekket kompasset og fikk det til å stemme nokså bra. Hadde likevel en følelse av at dette ikke var helt riktig, så begynte tidlig å virre med blikket i alle retninger for å finne noe som kunne røpe nøyaktig hvor jeg befant meg. Kom fram til en nese, men fant ikke noen skrent. Tok et blikk mot venstre, og så en post på en skrent. Løp forventningsfullt mot den, som en B-løper når han ved tilfeldighet dumper ned i riktig post. Aiai, feil kode! Forbannet på meg selv, men forsto jeg måtte være for langt til venstre, og fant riktig post ganske umiddelbart. Greide å legge bommen bak meg veldig raskt, og jeg tenkte aldri noe mer på den etter å ha stemplet på 13. post.

Gikk på et spektakulært tryn etter veipassering på grunn av noen lite samarbeidsvillige finner. Kom meg raskt opp igjen og trykket på ekstra opp den første bakken for å komme meg bort fra køen. Det slo meg brått at jeg ikke hadde lagt noen plan for strekket, og kun visste sånn omtrentlig hvor jeg var. Orienterte på høydekurvene, og fikk høydepunktet i kanten av vegetasjonsgrensa. Da var posten grei.

Ut av 15. post var jeg ekstra påpasselig med å ta en ordentlig kompasskurs etter å ha sett dameløperne dra ut i allslags merkelige retninger fra denne posten på sisteetappe Venla. Greide riktignok ikke å løpe like beint som Natalia Gemperle, men bra til meg å være. La dessverre igjen 10-15 sekunder på posten, kom for langt ned. Heller ingen bra flyt på de to neste strekkene. Stanget mye imot vegetasjonen, enda jeg ifølge GPS-sporet har løpt i alle de hvite korridorene.

Mot 19. post ombestemte jeg meg like før jeg kom inn på stien, og valgte å løpe rundt på sti for å spare hofteleddsbøyerne litt. Hadde da begynt å bli mye snubling i skogen for min del. Kunne følge et digert tråkk nesten helt inn i posten. God periode etter dette. Greide å være presis og kontant i orienteringa.

Etter 24. post begynte jeg å glede meg til å komme i mål, og begynte da å slurve litt i rutinene. Lite kontant rute til 25. post, og hadde ikke opprinnelig noen plan for 26.-strekket. Men da jeg fikk nesen og myra litt over midtveis gjaldt det bare å ta en god kurs den siste biten. Inn i 27. post ble jeg dratt litt mot venstre inn mot posten av løpere på andre etapper, så kom inn i posten litt skeivt. Idet jeg skulle ned i posten og stemple ser jeg brått Gaute komme inn og stemple noen sekunder foran. Blir først helt bardus et sekund eller to før jeg blir forbanna på meg selv og bestemmer meg for at jeg skal klare å ta ham på slutten likevel. Greier å ta innpå et sekund nedover mot sistepost, men som mot Glibov i fjor greier jeg ikke ta inn noe mer på selve oppløpet. Nå skulle det vise seg at Gaute hadde stemplet feil og disket laget, så dette spurttapet kommer uansett ikke til å bli notert i historiebøkene, men det er nå engang slike fortellinger jeg liker å dele med mine lesere av kartarkivet.

Mye bra i dag, stolt over at jeg greide å holde meg så godt til planen for løpet, og at det ikke ble som på 10mila. To minutter tidstap er godkjent, men ikke bra. Når det gjelder sluttresultatet tenker jeg laget har all mulig grunn til å være fornøyd. Med tanke på hvordan vi har prestert tidligere i år hadde vi ikke noen grunn til å forvente noe mer, særlig når stafetten ble så jevn som den ble. Gleder meg allerede stort til neste år!
Hide comments (2)
Hans Moltzau : Hei Yngve ! Mange gode o-løp du har gjort i Finland. Ikke minst takk for kommentarer med snert i for den som ikke er ung lenger, og som synes det er nok med en o-sjuer i uka og alle tur-o-postene i løpet av sommeren. Synes sprinten din var bra, spesielt uten noen sprinttrening. Siste etappen din i Jukola-stafetten måtte være et godt løp med 9. beste etappetid. Uten de to minuttene så hadde du ikke vært langt bak en ny berømt Bergmann. De som er foran deg på etappelista er ikke akkurat folk som var med på nybegynnerkurs i vår heller. Vennlig hilsen Hans.
Yngve Skogstad : Ja, sånn i ettertid var det i grunn flere passelig bra løp, bare dumt den katastrofale mellomdistansen ødela for mulighetene til å hevde seg i toppen av resultatlistene og få med seg litt positivt skjønn, samt WRE-poeng, som var de to formålene med WC-helga for min del.
Post new comment
Save
 
Kangasala-Jukola (16/06/2019) Kangasala-Jukola (16/06/2019)