VM-uttaksløp mellomdistanse (07/07/2019)
Category: (heia heia) ut å konkurrans
Map/area: Guttersrød
Organiser: Halden SK
Country: Norge
Discipline: Mellomdistanse
Distance: 6.06 km
Time: 34:58
Average HR: 166
Maximum HR: 182
Gikk inn i dette løpet med innstillinga at jeg ville satse litt. For å komme til VM visste jeg at jeg trolig måtte vinne løpet, så jeg ville ikke vite med meg selv i etterkant at jeg aldri egentlig ga meg selv den sjansen gjennom å legge inn for stor sikkerhetsmargin. Utfordringa var at jeg stadig ikke er trygg når det gjelder å løpe i terrenget, med alle de skadene og avbrekkene jeg har hatt i vår/sommer. Oppgaven ble å være så offensiv i skogen som jeg klarte, og lese kart så mye jeg bare kunne innimellom all fotinga som må til for å ta seg fram i terrenget.

Fikk en bra start gjennom å sette førstestrekket bra, noe jeg ikke så ofte får helt til. Inn i andrepost blinket jeg meg ut feil kolle, men innså feilen kjapt og tapte bare 10 sek. De tre neste strekkene løp jeg bra. Ut på langstrekket ønsket jeg å utnytte slepet sørover, noe som var et smart valg. Bra kuttinger også, men inn i posten brukte jeg ikke kompasset og korrigerte retninga for mye. La igjen 15 unødvendige sekunder. Synes både sjuende og åttendepost var litt ekle, enda så mye tråkk Paul sier at det var her. Så postene kun 10-15 m før jeg stemplet.

Ikke på forskudd ut av åttendeposten. Startet på en rett-på-variant, men ombestemte meg da jeg så venstre-varianten, siden en lærdom fra langdistansen var at jeg løp for mye rett på. Tapte 5 sekunder i utgangen, men ellers bra gjennomført. Tiendestrekket gjennomførte jeg som planlagt, men det er nok raskere å løpe mer til høyre og helt unngå å måtte klatre opp skrenter/bratte skråninger.

11. og 12. post var enkle. Dårlig utgang fra sistnevnte. Mener det var to grøfter jeg måtte passere her, og at jeg fulgte den lengst øst, men kan hende det er jeg som surrer. Mot 14. valgte jeg igjen å løpe et omgående veivalg. Overrasket over at det ikke lønte seg, selv om det er kun små sekunder som skiller. Satte meg fast den siste biten og tapte litt tid. Dårlig trasé inn mot arena, ser ut som jeg er omtrent den eneste med GPS som ikke har løpt svakt venstre. Jeg er vanvittig dårlig til å bruke tråkk.

Forsto det som at jeg passerte i ledelse, men hørte også at Olav var meldt like bak (startet to minutter etter meg). Opp bakken mot 16. post kunne jeg høre pustinga hans også, men det kunne bety at han var alt mellom 10 og 500 m bak meg. Siste bit inn mot posten var veldig rar. Myrsiget og det halvåpne området var tett skog, så ble veldig i tvil og vinglet litt. Samtidig kunne jeg jo ikke være noen annen plass! Føltes som jeg hadde kastet bort 15 sek på nøling, men har faktisk tredje beste strekktid.

17. post var temmelig grei, selv om posten kom litt bardus på meg. Hadde respekt for 18. post, men brukte de åpne kollene og da gikk det bra. Hadde bestemt meg på forhånd for å slippe meg ordentlig løs ned til sistepost, da jeg visste at ethvert sekund kunne være avgjørende. Det var nok mer vilje enn kroppskontroll som tok meg nedover i dag, for holdt på å ramle flere ganger, men kunne løpe inn til ny ledelse, med visshet om at jeg hadde gjort et godt mellomdistanseløp ut ifra forutsetningene.

Veldig overrasket at det holdt til andreplass til slutt, men ikke desto mindre moro. Også artig at vi var to skadeskutte frolinger på pallen! Flere løpere rotet seg bort på slutten av løpet, mens jeg hadde en positiv trend mer eller mindre hele veien. Teknisk og mentalt er det nok det beste løpet jeg har gjort så langt i år, og det skal jeg være stolt av. Samtidig merker jeg at formen ikke er der akkurat nå. Har ikke noe særlig kraft i frasparket, og til forskjell fra fredagen kunne jeg i dag også kjenne jeg hadde en hard konkurranse i beina. Dette er heldigvis likt for alle. Løpsteknisk var det et bra steg i riktig retning fra fredag, men det gjenstår stadig en god del både når det gjelder koordinasjon, leddstyrke og selvtillit i terrenget.
Hide comments (2)
Hans Moltzau : Hei Yngve ! Uansett hvordan uttak til VM blir, på mellomdistansen gjorde både du og Paul et flott løp. Ser ut for meg som om dere la igjen like mange sekunder underveis. Interessant og sett Olav L. beskrive sitt løp som dere gjør og hva han la igjen av sekunder. Jeg synes nok det burde være plass til en froling i VM troppen i år. Vennlig hilsen Hans.
Yngve Skogstad : Takk, Hans, jeg er godt fornøyd med løpet selv om det ikke ble noen VM-plass.
Post new comment
Save
 
VM-uttaksløp mellomdistanse (07/07/2019) VM-uttaksløp mellomdistanse (07/07/2019)