Louna-Jukola (14/06/2015)
Category: (heia heia) ut å konkurrans
Map/area: Pitkäketo
Organiser: Paimion Rasti, Turun Suunistajat
Country: Finland
Discipline: Stafett
Leg: 5. etp
Distance: 9.12 km
Time: 46:26
Jukola 2015. Løp femte etappe. Fikk gå ut litt senere enn jeg hadde trodd, men det hjalp at Lars hadde snudd trenden på etappen før meg, og jeg dermed fikk en positiv energiinnsprøytning like før start.

Hadde satt meg i oppgave å ta meg tid til å ta gode kompasskurser. Valgte å stå ved dette uavhengig av utgangsposisjon.

Kroppen kjentes skikkelig maroder det første kvarteret, og var i grunn ganske tung hele veien selv om det tok seg litt opp etter hvert. Måtte dermed kjempe mot noen negative tilbakemeldinger i starten, da jeg bommet på tredjepost, og ble ensom. Stresset som jeg var, tok jeg meg ikke tid til en god kompasskurs til femte, og tapte dermed ytterligere tid. Tok meg deretter på tak; fikk retningene til å sitte, og kunne innkassere noen små seire.

Etter hvert tok jeg igjen flere lag, og ble løpende delvis sammen med TP og VV. Kjørte samtidig veldig selvstendig orientering. Til tolvte tapte jeg nok litt på dét. Ingen optimal trasé. Men her ifra og inn satt retningene som de skulle, og da ble orienteringa ganske enkel. Føler jeg mestrer terrengtypen temmelig bra.

Tilfredsstillende å kunne veksle over til Martin med visshet om at jeg hadde gjort jobben min, og at laget hadde snudd den dårlige åpninga. Etter ei god avslutning endte vi likevel på en resultatmessig skuffende 28. plass. Vi var tydeligvis ikke erfarne nok til å mestre det å komme på etterskudd ifra start av. Forhåpentligvis er vi gode nok til å gjøre jobben alene allerede neste år, slik f. eks Tyrving viser at de kan.
Show comments (3)
 
Louna-Jukola (14/06/2015) Louna-Jukola (14/06/2015)