Mellomdistanse Bjørnåsen (16/06/2015)
Category: (vrooom vroooom) springe FORT!!!
Map/area: Gåstjønnlia
Organiser: moi
Country: Norge
Distance: 6.49 km
Time: 38:14
Første hardøkt siden Jukola ;) Delvis på helt nytt kart, synfart sent i fjor høst. Kult terreng, og så absolutt ganske krevende. I og med at det går kyr i området er det periodevis ganske utfordrende løpsteknisk, med mye høl og jabbadya (ranværing for gjørme, søle), spesielt i myr. De resterende myrene var veldig våte.

Hadde satt meg fore å vektlegge innganger – finne raske og sikre innganger i postene – i forkant.
Dundret rett ut i ei bratt og ganske tett skråli. Taklet det bra fram til midtveis på strekket, men så misforsto jeg og endte altfor høyt. Tok meg på tak og fikk de to neste postene greit. Forenklet ganske voldsomt, og kunne holde høy fart. På fjerde ser det ut som jeg feilstempa. Hadde full kontroll inn i ringen, men kunne ikke se noen skrent der jeg mente den burde være, så bøyde av mot venstre og stemplet på en liten skrent der. Bra veivalg til femte!

Diffust inn i sjuendeposten, så er godt fornøyd med at jeg traff denne. Til niende ble jeg lurt til å følge myra litt for lenge, siden løpbarheten her var god. Ble litt mye sikksakk.

På de neste strekkene løp jeg gjennomgående bra på strekkene, men hadde litt mer trøbbel inni postringen. Var kanskje litt uvant å løpe uten postmarkering igjen. Hadde ikke helt flyten i avslutninga, men gikk temmelig feilfritt.

Var litt vanskelig å finne både sikre og raske innganger i postene, synes jeg. Ofte sto de to i konflikt med hverandre, og da ble det oftest til at jeg gikk for «raske» innganger. Et større problem er det nok at jeg ikke greide å ha klar en plan for inngang på samtlige poster. Tolvte og fjortende er eksempler på dette, og begge steder måtte jeg stoppe opp inni ringen for å være sikker. Unødvendig.

Artig økt til tross for stusselig vær. Fortsatt en del snøskavler i terrenget, først og fremst i lia mellom tredjepost og start. Sakket meg heldigvis ikke så mye ned. Teknisk ikke helt godkjent. Litt for mye bomming, og det irriterer meg at jeg ikke greier å være på forskudd.
Show comments (3)
 
Mellomdistanse Bjørnåsen (16/06/2015) Mellomdistanse Bjørnåsen (16/06/2015)