VM-uttak mellomdistanse (01/07/2015)
Category: (heia heia) ut å konkurrans
Map/area: Kløftefoss
Organiser: Modum OL
Country: Norge
Discipline: Mellomdistanse
Distance: 6.83 km
Time: 36:53
VM-uttak mellomdistanse. Skulle være like flink med kompasset som i går. Hadde ellers plan om å unngå å løpe så mye i skråli, og oppsøke bra løpbare områder. Terrenget viste seg imidlertid å være bedre løpbart enn jeg hadde forventet, så kupering var egentlig eneste grunn til å avvike fra streken.

Startet offensivt ved å løpe rett på til førstepost. Det kan se ut som man taper 5-10 sek på dette. I tillegg suboptimal gjennomføring fra mi side, samt at jeg alltid sliter med åpningsfarta. Derfor gikk mange sekunder tapt. Var usikker på hvor jeg løp mot andre, men gikk ganske rett i posten.

Etter dette kom jeg mer inn i løpet. Bra trasé til fjerde. Burde kanskje rundet venstre inn i posten. Til femte ønsket jeg å unngå både skråli og ekstra høyde. Løp derfor rundt og angrep posten fra venstre. Tapte nok 10 sek på dette veivalget.

Etter dette gikk det over i kurveorientering blant dødisgroper en periode, noe jeg kjenner meg komfortabel med. Prøvde å runde formasjonene en del, og tror ikke det var så dumt med tanke på hvor dau jeg var i motbakkene. Skeiv til niendepost, forsto ikke kartet.

Så skiftet løypa karakter igjen. Kompassløping på flate furumoer, slik jeg hadde terpet på i går. Hadde trua på at jeg mestret dette, men var samtidig engstelig for denne delen av løypa. Greide overhodet ikke å slå om i løpinga da jeg kom opp på flata, og det var et lite slag i trynet. Fikk tiendepost greit, men mot ellevte fulgte jeg åpenbart et søkk som ikke står på kartet, og havnet for langt til høyre. Bøyde etterhvert av mot venstre, og fikk gryende panikk over at jeg muligens hadde greid å passere stien uten å se den. Til slutt kom den, men det ble en unødvendig sving. Litt det samme skjedde til tolvte: tok en ekstra sving mot hogstgrensa bare for å være sikker. Turte ikke å stole på retninga mi.

Greide å skjerpe meg litt etter dette, og traff bedre med kompasskursene her ifra og inn. Synes jeg fikk til ei bra avslutning på løpet. Ingen veivalgsfeil, og greide å tyne kroppen enda litt hardere ifra 15. post og inn.

Totalt sett et løp jeg o-teknisk ikke kan være altfor misfornøyd med. Etter sjukdom i forkant hadde jeg dempet forventningene litt. Fysikken viste seg også å være den begrensende faktoren i dag. Kroppen var helt dau ifra start av, og da blir det vanskelig å hevde seg i et slikt terreng.
Show comments (0)
 
VM-uttak mellomdistanse (01/07/2015) VM-uttak mellomdistanse (01/07/2015)