VM-uttaksløp lang (04/07/2015)
Category: (heia heia) ut å konkurrans
Map/area: Torjushovden
Organiser: Høydalsmo IL/Porsgrunn OL
Country: Norge
Discipline: Langdistanse
Distance: 16.01 km
Time: 109:23
Milde moses, her snakker vi analyse-mat for analyse-mons! Utolig mye spennende å finne ved å nerde på 2drerun. Skal spare mine lesere for den mest detaljerte analysen, og heller vektlegge hovedtrekkene.

Hadde gitt meg selv i oppgave å satse litt, åpne hardere enn jeg vanligvis gjør, og se hvor lenge det kunne holde. I tillegg skulle jeg være tøff og selvdisiplinert. Jeg skulle gjøre arbeidsoppgavene mine, ikke begynne å slurve.

Åpnet hardt det første minuttet, men fikk så syra og måtte roe ned litt. De to første postene var litt krevende, men fikk de brukbart, selv om traséene mine ikke var de beste.

Jeg hadde da en grov plan for tredjestrekket. Gjennomførte bra helt fram til jeg skulle runde høyden og ned på skiløypa. Bommet også 15 sek på posten fordi jeg ikke hadde lest postbeskrivelsen...

Fjerde var enkel (bestetid!), men til femte prøvde jeg å forenkle gjennom kjennskap istedenfor kartlesing, så siktet etter feil vegetasjonsgrense. 50 sek tapt. Ut fra posten så jeg Hans Gunnar på vei inn i posten. Faen, tenkte jeg.

Blytungt opp bakkene, men fant gode traséer, og fikk tatt ut veivalget til sjuende. Virket ganske åpenbart, og tok kanskje litt lett på det. Var dermed ikke helt på forskudd, og tok noen dårlige trasévalg.

Bra første halvdel av åttendestrekket, men hadde ikke like god plan for andre halvdel, og ble løpende veldig på tvers av formasjonene. Tapte nesten to minutter etter passering av bekken halvveis.

Niende og tiende var enkle, men begynte nå å kjenne at jeg var skikkelig sliten, og jeg var bare halvveis. Tok et bra veivalg til ellevte, og gjennomførte også brukbart.

Til tolvte tenkte jeg opprinnelig å dra via myra og ta posten ovenfra, men ombestemte meg og løp bra helt til jeg var fem meter fra posten. Mente jeg skulle lenger, men plutselig ble det veldig bratt, og det gikk et tråkk ned til venstre for meg. Snudde meg og så en stein. Er posten der? Ja, takk og lov. 25 sek tapt.

Etter dette ble jeg så sliten at jeg sleit med å konsentrere meg om kartet. Greide ikke å være på forskudd, og motorikken ble også dårligere. Ramlet flere ganger. Burde selvsagt tatt 13. post fra venstre. Gikk et halvminutt her.

Etter trettende var egentlig den krevende orienteringa over, selv om jeg ikke tenkte dette mens jeg løp. Postene gikk greit, men dårlig veivalg og gjennomføring til femtende, og en unødvendig «S» til attende trekker ned.

Jævlig gåen på slutten, men forsto at det var et brukbart løp. En sjetteplass på VM-testløp er slett ikke ille det, selv om jeg gjerne skulle ha vært litt nærmere tidsmessig. Det er mange som har bommet, spesielt på veivalgene. Det gjelder meg også. Men gjennomgående er det litt for få steder hvor jeg løper bra, samtidig som jeg har noen helt unødvendige postbommer.

Det blir ikke noe VM på meg i år heller, men etter sykdommen i forkant hadde jeg innsett at det ville bli tilnærmet umulig. Er veldig glad Hans Gunnar passerte meg uten at jeg så ham, slik at det ikke ble noe diskusjoner om henging og slikt.

Sender en takk til løypeleggere og karttegnere. Helmaks orienteringsløp, dette!
Show comments (0)
 
VM-uttaksløp lang (04/07/2015) VM-uttaksløp lang (04/07/2015)