Bratt & Grønt (26/07/2015)
Category: (vrooom vroooom) springe FORT!!!
Map/area: Båsmofjellet-Øyjord
Organiser: moi
Country: Norge
Distance: 9.71 km
Time: 75:34
Hadde funnet meg et flott, grønt og kupert terreng for å teste hvor tøff jeg er i trynet & beina. Resultatet ble ikke så bra...

Hadde blinket ut strekkplanlegging som helt sentralt. Det som kan sies å være positivt er at jeg ikke løp planløst rett på, slik jeg tidvis har hatt en tendens til. Jeg sleit imidlertid med å være ordentlig på forskudd med planlegginga, og dette bidrog nok til at gjennomføringa ble ganske dårlig noen steder.

Til første burde jeg ha løpt mer høyre, men det var umulig å lese seg fram til av kartet (brukte 20 sek på å klatre opp en igjengrodd vegg på nordsida av bekken). Til andre ønsket jeg å få løpe litt, så dro ut på sti. Tror det var et bra valg.

Hadde egentlig tenkt å dra ganske direkte ut på skiløypa ut av andre, men følte meg tvunget nedover av vegetasjonen, og måtte nesten fullføre. Traff dårlig med traséene resten av strekket, men tror veivalget var riktig.

Fjerde og femte gikk fint. Første del av sjettestrekket syntes jeg at gav seg selv, og traff ganske bra. I retrospekt hadde jeg nok fullført venstrevarianten i stedet for den dumme S-en jeg fikk. Dundret rett i posten, men der fantes det ingen skrent (dvs. det fantes én, men den helte mot vest, og ikke øst). Skjønte til slutt at jeg var riktig, og fortsatte.

Løpte med huet langt oppi ræva første halvdel av sjuendestrekket. Fikk dratt det ut til slutt, men var nå blitt ganske lei av meg selv. Valgte høyre til åttende. Vanskelig inngang i posten; speidet etter søkket nordøst i ringen for å avsløre posten. Her var det imidlertid noen skjevheter i kartet, så endte opp for langt sør.

Etter dette hadde jeg en lengre periode som må karakteriseres som godkjent. Spesielt fornøyd med hvordan jeg tok ellevteposten. Usikker på om veivalget mitt til fjortende var det beste. Fikk to kneiker som man unngår ved å ta en svak høyrevariant. Mot posten var jeg flink som løftet blikket på myra og brukte vegetasjonsgrensene for å naile gropa.

Til femtende var jeg ikke like dyktig. Mente jeg kravlet opp midt på det første stupet, og trodde derfor at jeg fortsatte til venstre for streken. Da jeg egentlig gikk rett i posten forsto jeg ingenting, og jeg sto i grunn på mer eller mindre samme sted i fire min. før jeg bestemte meg for å dra ut på stien for å finne et sikkert utgangspunkt. Traff da på første forsøk, men dette strekket på 200 m tok altså 8:44...

Ville ut av denne helsikes jungelen så fort som mulig. Var sur, lei og smått resignert. Mye nøling inn i 16. post, men tålelig greit til siste. Mye sikksakk, men det var bevisst å utnytte de små partiene som er løpbare, selv om de sjelden går helt i strekens retning.

Gikk litt sur i dag. Økta var tenkt som en prøvelse fysisk og o-teknisk, men endte mer opp med å bli en mental utfordring. I så måte feilet jeg. All bushen og jævelskapen, ispedd noen mindre kartfeil, gjorde at jeg ble negativ og lite konstruktiv i tankegangen.
Show comments (0)
 
Bratt & Grønt (26/07/2015) Bratt & Grønt (26/07/2015)