O-intervall Gåstjønnlia (01/08/2015)
Category: (vrooom vroooom) springe FORT!!!
Map/area: Gåstjønnlia
Organiser: moi
Country: Norge
Distance: 11.28 km
Time: 71:16
O-intervaller med kortstrekk --> langstrekk.

Min arbeidsoppgave i dag var å legge gode planer for strekkene, ikke bare dra i vei i full fart. Fikk i tillegg matching fra Martin. Vi løp økta som ei stafettrening hvor vi vekslet mellom fellesstart og jaktstart.

Drag 1: Fellesstart. Martin tok raskt teten, og jeg syntes det var hardt nok å holde hans tempo. Hadde først tenkt å løpe en svak høyrevariant til andrepost, men endret plan da jeg ikke ville dra høyre helt ifra starten av (og dermed ta høyde). Mistet litt kontrollen ned bakken, og traff ikke traséen jeg hadde planlagt. Endte opp med å ta mye unødvendig høyde, samtidig som jeg løp i dårlig løpbare områder. Bra posttaking i det minste. Var nok et halvminutt bak.

Drag 2: Startet 30 sek bak Martin. Dårlig start. La igjen 5-10 sek inni ringen på førstepost. Hadde klar en grov plan for langstrekket, og gjennomførte denne ganske bra. Omtrent lik tid med Martin.

Drag 3: Startet først, med 30 sek luke. Fikk en liten sving inn i første, da jeg prøvde å ta ut et veivalg til neste. Konkluderte med at det ikke var noe poeng i å runde formasjonene, men ville unngå litt grønt. Derfor venstre i starten. Klatret litt vel mye etter å ha brukt myra midtveis, og måtte ned igjen. Unødvendig. Resten bra.

Drag 4: Fellesstart. Tok teten, og traff bra til første. Hadde ikke tatt ut veivalget på posten, men så fort at langstrekket ikke bød på stor veivalgsproblematikk. Oppsøkte kjappe traséer, og forenklet mye helt fram til siste 150 m. Martin litt bak hele veien.

Drag 5: Ut 30 sek bak. Traff førstepost bra. Litt diffust. Hadde ingen fullstendig plan for langstrekket, og var flere ganger litt på etterskudd. Gikk likevel fort. Valgte o-teknisk enkle traséer, og kunne utnytte min spisskompetanse nedover. Tok igjen Martin etter en tredel av langstrekket, og løp alene der ifra.

Drag 6: Fellesstart. Litt urettferdig overfor Martin, da jeg i grove trekk husket langstrekket ifra den gangen jeg la løypa. Dårlig kurs til førstepost. Martin var der først, og da han så litt ubesluttsom ut bestemte jeg meg for å gutse på vestover. Gjennomførte strekket meget bra.

I sum temmelig fornøyd, men synes jeg bør greie å være mer konsekvent på forskudd. Løper bra der jeg ikke er så avhengig av gode planer, men sliter mer når det blir mer komplekst, altså både kupering og grønt (2. post). Moro å prøve å løpe litt i overfart også (8. og 10.). Kult med matching på hardøkt. Lenge siden sist
Show comments (0)
 
O-intervall Gåstjønnlia (01/08/2015) O-intervall Gåstjønnlia (01/08/2015)