Barents Summer Games - langdistanse (09/08/2015)
Category: (heia heia) ut å konkurrans
Map/area: Alpuanharju
Organiser: Oulaisten Taru
Country: Finland
Discipline: Forkortet lang
Distance: 10.24 km
Time: 56:35
Såkalt langdistanse i dag. Nåja. Skulle forbedre retningsarbeidet i forhold til i går. Ta meg tid til å være nøyaktig, og være i forkant på langstrekkene.

Syntes jeg fikk en mye bedre start i dag enn i går, men ser ut som de andre har funnet en sti jeg ikke fant til førstepost, for her har jeg tapt 28(!) sek på å baske meg over myra. De neste postene gikk bra. Gode planer og bra gjennomføring. Valgte å løpe venstre til femtepost for å unngå myr og grønt, men måtte gjennom en god del grønt uansett. Inn mot posten stemte kartet helt hårreisende dårlig, og jeg forstår ikke hvordan det går an å treffe posten på første forsøk. Rotet rundt i tre minutter uten å finne noen holdepunkter å hente meg inn på. Til slutt var posten der. Ble jævla forbanna, og løp som en tosk til neste post. Sjekket ikke kompasset ofte nok, og havnet til høyre for streken. Måtte gjennom en jungel (som definitivt ikke var lysegrønn). Tapte minst ett minutt på dette.

Etter dette greide jeg å starte på nytt, fast bestemt på å gjennomføre godt teknisk resten av løypa. Gjennomgående bra retningsarbeid under resten av løypa. Sykt irriterende bom på 14. post. Er helt uenig med karttegner her.

Uansett hvor overgitt jeg er over karttegneren, så kan det ikke måle seg med mitt raseri overfor løypeleggeren. For en forferdelig talentløs jobb, avslutninga er jo en parodi av ei orienteringsløype (og dameløypa var enda verre)! Greide heldigvis å skyve disse tankene bort mens jeg løp. Valgte i stedet å løpe rett på (selv om jeg visste det var tregere) for å få trene på kompassløping.

Siste gang jeg deltar på løp i Nord-Finland som ikke arrangeres av større o-klubber.
Show comments (0)
 
Barents Summer Games - langdistanse (09/08/2015) Barents Summer Games - langdistanse (09/08/2015)