NM langdistanse (10/09/2015)
Category: (heia heia) ut å konkurrans
Map/area: Gjeldsåsen
Organiser: Frol IL
Country: Norge
Discipline: Langdistanse
Distance: 15.34 km
Time: 98:22
Average HR: 169
Maximum HR: 178
NM langdistanse. Var nervøs på forhånd, noe som inntreffer altfor sjelden nå som jeg er blitt litt oppi åra :P Visste at jeg behersket terrenget og var svært godt forberedt på løypelegginga, så jeg ville la o-teknikken gå på autopilot. Oppgaven ble helt enkelt å være konstrert.

Var så innstilt på kortstrekk til førstepost at jeg ble litt satt ut av et lengre strekk ifra start av. Ombestemte meg ti meter etter startpost, og kjørte en venstre-S for å redusere risiko. Denne varianten ser ut til å være nesten 30 sek dårligere enn Olavs variant. En del nøling siste 100 m. Andre ok, men litt mye vingling. Tredje bra, og fjerde brukbar. Hadde ikke fått kikket ordentlig på langstrekket ennå, og dette begynte å stresse meg litt. Kom litt for høyt inn i femte (10-15 sek), men var flink med blikket, så øynet skjermen.

Hadde da fått sett litt på langstrekket, og konkluderte med at en rett-på-variant så temmelig bra ut. Hadde dog ikke planlagt hele strekket, så hvordan jeg skulle løpe etter elvepassering var fortsatt uvisst. Fant til slutt ut at jeg like godt kunne fullføre høyresvingen min. Tror ikke dette var så dumt, men tapte nok 20 sek på å passere elv nr. 2 der jeg gjorde. Burde passert lenger vest, slik som Carl.

Identifiserer de neste strekkene som løypas vanskeligste, og slakket derfor ned på farta. Dårlig trasé til både åttende og niende. Tiende og ellevte var imidlertid bra utført. Til tolvte tapte jeg litt på ikke å løpe mer direkte til krysningspunktet av bekken/elva. Leste mye på neste langstrekk.

Tolket rundtløping som ei felle fra løypelegger, men det viste seg å være galt. Tror alle fornuftige veivalg var ganske jevnbyrdige. Mitt viste seg imidlertid å være en blindvei. Da jeg skulle ned mellom stupene litt før midtveis på strekket manifesterte det seg jo et kontinuerlig stup, og det var ærlig talt livsfarlig å prøve å komme seg ned der. Brukte 50 sek på 3 m i luftlinje. Jeg mener dette er en klar bom fra karttegner, og skal ikke legge skjul på at dette irriterer meg en god del i etterkant (pluss der og da).

Ble mye gåing opp bakken til trettende, så det var ikke så tungt som fryktet. Sving inn i posten mest fordi det var for bratt til at jeg prøvde å klatre rett opp. Teknisk enkelt, men fysisk tøft inn mot runding. Hadde fortsatt noe krefter igjen, så forsto jeg neppe kom til å sprekke. Var redd for å bomme de tre første postene etter kartbytte, så prøvde å lage meg enkle og tydelige innganger. Lyktes med det, selv om jeg følte meg litt defensiv.

Nittendestrekket hadde jeg sett på tidligere, og var fast bestemt på at å løpe ned/runde venstre var ei felle fra løypeleggers side. Var derfor aldri noe tvil om at jeg skulle løpe rett på. Gjennomførte også brukbart.

Resten av løypa var teknisk grei, men fysisk steinhard. Ser jeg har løpt mer direkte enn de fleste på slutten, og kan ikke finne noen god grunn til at jeg skulle tape på dette (eller kanskje til siste, da).

Svært tilfredsstillende å kunne løpe i mål og føle at jeg fikk ut omtrent det jeg var god for i dag. Medalje var absolutt innenfor rekkevidde, men samtidig så langt unna at det ikke kjennes altfor surt ut (pluss hjelper at det var en Froling ; ))

Teknisk temmelig solid gjennomføring. Minimalt med postbom. Klarte imidlertid ikke å være helt disiplinert og konsentrert nok hele veien. I tillegg brukte jeg voldsomt lang tid på å bestemme meg for veivalgene. Helt unødvendig.

Kjente meg seig og treg i kroppen i dag. Derfor overrasket over at ikke flere greide å slå meg. Hadde imidlertid en bra spurt, så noe fart finnes da i skrotten ^___^ håper å ta det fram større deler av løypa i morgen.
Show comments (2)
 
NM langdistanse (10/09/2015) NM langdistanse (10/09/2015)