NM mellomdistanse (12/09/2015)
Category: (heia heia) ut å konkurrans
Map/area: Frolfjellet skisenter
Organiser: Frol IL
Country: Norge
Discipline: Mellomdistanse
Distance: 6.15 km
Time: 35:57
Average HR: 169
Maximum HR: 176
NM mellomdistanse. Fikk akkurat den åpninga jeg hadde ventet meg, men det var like fullt en enorm lettelse å gå rett i førstepost. Ut av posten dro jeg imidlertid litt for høyt, og jeg måtte sette ned farta for å hente meg inn igjen. De påfølgende skrålistrekkene gikk brukbart. Følte dette er noe jeg behersker teknisk, selv om beina protesterte voldsomt så snart det ble motbakker.

Temmelig feilfritt t.o.m. niendepost. Midtveis på tiendestrekket valgte jeg en dårlig trasé, og måtte løpe rundt noe vindfall. Fikk i alle fall en sikker inngang. Deretter ble det rein løping i åtte min. Hadde ikke gjort noe om løypene hadde bydd på litt mer tekniske utfordringer her.

Ved runding av arena fikk jeg beskjed om at jeg lå som nummer to, 20 sek bak Jon, og at jeg hadde tatt innpå utover i løpet. Jeg hadde forventet det motsatte siden jeg syntes åpninga mi var bra, men valgte å tolke tilbakemeldinga positivt, at det innebar at jeg hadde en positiv trend i løpet.

Hadde veldig respekt for avslutninga. Var godt å få de tre første postene helt feilfritt, men greide ikke å bruke løpe-/gå-strekket til syttende til å lese på den neste, avgjørende posten. Hadde ingen klar plan for hvordan jeg skulle ta posten, og gjorde en parallellfeil da jeg passerte myra like før posten. Forsto etter en kort stund at det mørkegrønne betydde vindfall, og hentet meg inn. 30 sek tapt.

Svært forbannet på meg selv da jeg løp i mål, da jeg følte at jeg hadde bommet bort ledelsen på den siste posten med orientering. I ettertid ser jeg at jeg trolig hadde havnet noen små sekunder bak Jon uansett, og samtidig er det liten forskjell på en fjerde- og en femteplass.

Må si meg godt fornøyd med løpet. Selv med tung kropp greide jeg å være med i gamet. I retrospekt ser jeg at jeg kanskje var litt for forsiktig i starten, at jeg tapte litt vel mye der med tanke på at det er en type orientering jeg normalt behersker veldig bra. Var nok innstilt på at det skulle være mer diffust enn det viste seg å være.
Show comments (0)
 
NM mellomdistanse (12/09/2015) NM mellomdistanse (12/09/2015)