WC #11 mellomdistanse (03/10/2015)
Category: (heia heia) ut å konkurrans
Map/area: Arosa - Maran
Organiser: OLG Chur
Country: Sveits
Discipline: Mellomdistanse
Etter et helt vidunderlig overraskende bra resultat på langen i går var jeg veldig bevisst på å ikke bli for tilfreds med dette. Jeg skulle få til en skikkelig topprestasjon på mellomen.

Kanskje ble jeg noe overivrig, for det var på de fire første postene jeg ødela for ei ny topplassering. Den første posten gikk greit, men da retninga ut av posten ble skeiv ble jeg forvirra, og misforsto vegetasjonen inni postringen (hjalp ikke at det sto masse publikum 100 m unna og glante på). Inn mot tredje hadde jeg stø kurs mot posten, men skjønte heller ikke her vegetasjonen, og da jeg øynet en post ned til høyre for meg (u-gropa) måtte jeg ned og sjekke. Skjønte fortsatt ikke hvor jeg var, og bommen ble derfor på ett minutt. Jeg innså da at ei topplassering var utenfor rekkevidde, og prøvde derfor å finne en annen motivasjon. Bestemte meg for at jeg skulle løpe jævla bra resten av løpet, vise hva jeg egentlig var god for. Det prosjektet fikk en håpløs start. Inn i fjerdeposten misforsto jeg kurvebildet da det ikke var klippet i postringen. Ble tatt igjen og passert av Pavel Kubat med to minutter. Enda et slag i trynet..

Kanskje fordi jeg da innså at alle muligheter om en god plassering var borte, greide jeg å ta meg sammen etter dette. Gikk veldig tungt fysisk, men gjennomførte greit til femte og sjette. Til sjuende tenkte jeg å løpe i skrålia og øst for vannet, men løpbarheten her var veldig dårlig, så jeg snudde og løp opp igjen.

Fikk noen gode strekk nedover, og tok kommandoen i parløpet. Noen sekunder tapt her og der i partiet 11.-16. Til 17. post var jeg ikke på forskudd, og tenkte bare jeg fikk løpe på retning og forhåpentligvis plukke detaljer. Litt over midtveis så jeg et svært, åpent søkk nedenfor meg, og kunne ikke forstå hvor dette var. Så Kubat komme løpende i stor fart nedenfor meg, og jeg forsto at han måtte være på stien. 15 sek tapt.

Langstrekket var jeg godt forberedt på, og med utgangspunkt i det gamle kartet hadde jeg bestemt meg for at det skulle svært mye til for at jeg skulle løpe ned på et slikt strekk. Tok også riktig veivalg, men knøvla litt over midtveis, da jeg ramlet og fikk noe inn i det samme øyet som i går. Greide likevel 19. og 20. veldig greit. Til 21. post var jeg imidlertid litt for opptatt av å lese på vegetasjon framfor kurver, og endte dermed med å legge ned bakken uten å tenke meg om. Innså feilen ganske raskt, så bommen ble ikke mye større enn 20 sek.

Tok meg sammen på nytt etter dette, og fikk til ei god avslutning. Spesielt godt fornøyd med 23. post. Litt lite å trykke på med, men uansett en positiv trend fysisk i løpet.

Har fått til gode/godkjente prestasjoner på egentlig samtlige viktige løp i høst, og en gang måtte vel serien brytes. At det skjedde akkurat i dag har definitivt flere grunner, men en bidragende faktor var nok at jeg var litt for tent, eller rettere sagt, for lite forberedt på hvordan jeg skulle takle usikkerhet. Da jeg i innledninga merket at ting ikke stemte overstyrte jeg bare disse signalene, og fortsatte likevel.

Ser i ettertid at om jeg skulle ha greid topp 10 i dag så måtte jeg ha hatt et maksløp. Det kan jeg ikke forvente. Topp 15 var imidlertid absolutt innenfor rekkevidde. Skuffende å bomme så mye når man får sjansen på WC, men synes samtidig det var mye bra i dette løpet. Greide å slippe meg mer løs enn jeg har gjort på tidligere mellomdistanser i år, og løp mer slik som jeg gjør på trening.

Show comments (0)
 
WC #11 mellomdistanse (03/10/2015) WC #11 mellomdistanse (03/10/2015)