Høyøkt mellomdistanse (19/11/2015)
Category: (vrooom vroooom) springe FORT!!!
Map/area: Ferovka
Organiser: Haná orienteering
Country: Tsjekkia
Discipline: Mellomdistanse
Distance: 6.59 km
Time: 40:04
Average HR: 165
Maximum HR: 173
Høyøkt mellomdistanse. Startet først, så jeg måtte vekke alle enhetene : (

Hadde som plan å vektlegge kompassarbeid, og ta alt uforutsett som ei utfordring. Så snart jeg tok opp kartet var det første jeg la merke til de rare fargene, typ OCAD 6-farger. Dette førte til at jeg ble smått skeptisk til kartkvaliteten, spesielt vegetasjonssynfaringa. Sikkert ikke helteit, dét, men det skulle imidlertid også vise seg å bli min bane...

Tok et suboptimalt veivalg til førstepost, men fant posten uten problemer. Dårlig trasé de første 200 m ut av posten. Ble mye stein og grønt. Bra inn i posten. Til tredje og fjerde har jeg tapt uforholdsmessig mye. Burde nok brukt stien til tredje. Til fjerde tror jeg bare de andre har funnet en bedre trasé. Nøling inn i posten. Kartet litt rart.

Femte og sjette gikk problemfritt. Ikke på forskudd til sjuende, og la igjen noen sekunder på nøling og unødvendig lang løpsvei. Godt fornøyd med retningsarbeidet til åttende. Til niende tror jeg også jeg tok et smart veivalg.

På tiendeposten hadde jeg ventet å se en klippe eller svær stein, men postdetaljen var en ruin (som i grunn framgikk av postbeskrivelsen). Derav en liten sving. Planla å løpe en venstrevariant til ellevte, men da jeg krysset slepet trodde jeg at jeg hadde kommet til «slep-delet» lenger sørvest. Dobbeltjekket ikke retninga, og skjønte først hva som hadde skjedd da jeg kom fram til bekkemøtet.

Dårlig flyt og mye småbomming i partiet 11-17. Stoppet opp i 10 sek ved et grøftedele 15 meter nedenfor på 12. post. Dårlig kurs til 14. post, og en liten miss på 16. post (posten satt litt feil). Imidlertid godt fornøyd med 13. og 15. post.

Hadde følelsen av å ha gjort et ganske brukbart løp da jeg stemplet på 19. post. Nå var det bare å naile de to siste. Retninga ut av posten var bra, men har åpenbart gjort en parallellfeil, for jeg trodde jeg løp opp bakken til høyre for skrentene etter passering av stien. Ble en følgefeil da jeg tolket det steinete partiet til høyre for meg (som skulle vise seg å være postdetaljen) som det gule, steinete partiet øst for posten (som sagt hadde jeg ikke den store tiltroen til vegetasjonssynfaringa...). Løp att og fram uten å bli noe klokere, og til slutt fant jeg ut at jeg måtte bare prøve å lete høyere opp. Og der var posten, gitt. 1'45'' bom. Får ikke kartet til å stemme i ettertid, heller. Skulle gjerne ha løpt strekket en gang til, men var så forbanna da jeg kom i mål at tanken ikke falt meg inn der og da.

En del bra her, om man tar alle forhold i betraktning. Først og fremst bare vanvittig irriterende med den bommen på nest siste. Et halvminutt bak Jon, som var raskest.
Show comments (0)
 
Høyøkt mellomdistanse (19/11/2015) Høyøkt mellomdistanse (19/11/2015)