Stafettintervaller (14/01/2016)
Category: (vrooom vroooom) springe FORT!!!
Map/area: La Breña
Organiser: NOF
Country: Spania
Distance: 12.55 km
Time: 63:07
Average HR: 161
Maximum HR: 178
Stafettøkt. Fem drag på 2,3-2,8 km. Vi løp tredjedraget en andre gang til slutt, men valgte å utelate dette sporet da det hadde sett så rotete ut. Løp mest på husk uansett.

Hadde mål om å jobbe med retningsarbeid, være like nøyaktig som på de beste øktene her nede. Og å se langt nok når det blir mye halvhøy vegetasjon som man må snirkle seg gjennom.

Det første draget kjørte vi fellesstart. Dårlig retning ut ifra start, men hentet meg inn og var alene på mi gafling. Etter dette satt retningene bedre, og ettersom de andre bommet tok jeg teten på 63 og holdt unna helt inn.

På det andre draget startet jeg sist, men tidsdifferansene var ikke store. Stressende start. Måtte hoppe over et piggtrådgjerde ut fra start, og vi gikk deretter inn i et tettbevokst parti. Retninga mi var tålelig grei, men inn i posten greide jeg ikke å forstå hva som var opp og ned av kurvene, så la igjen 40 sek inni ringen. Greide å unngå å få helt panikk, og ha in mente hva som var målene mine med økta. Bra retning til 54! Etter veipassering løp jeg bra med unntak av 56, hvor jeg ikke greide å tolke kurvene inni postringen. 15-20 sek tapt. Ikke i forkant til målposten, og så ikke noen andre alternativer enn rett på. Tror ikke det var noen fullstreffer.

På det tredje draget fikk jeg starte først med de andre på slep med noen sekunders mellomrom. Synes jeg løste den første posten veldig bra. De neste strekkene løp jeg også såpass bra at ingen kom helt opp i ryggen på meg. Magne løp forbi til 36, og hadde kommandoen der ifra og inn. Slurvete med retninga ned bakken til 38, men ble ikke straffet denne gangen. I mål noen små sekunder bak.

Det fjerde draget gikk jeg ut som tredjemann, et halvminutt (?) bak Martin, som startet først. God retning gjorde førstepost enkel. Til andre hadde jeg tenkt å holde høyden i lia midtveis på strekket, men det var såpass mye tornebusker og lignende at jeg bare måtte droppe meg ned. Litt nøling inn i posten da de andre dro mot ei annen gafling. Ble litt stressa, så da jeg løp inn Martin mot neste post, men han ikke flyttet seg, løp jeg en lang vei rundt i stedet. Ut av 45 løp jeg rundt en svær busk i stedet for å snu på posten. Ellers bra trasévalg. På vei mot 67 passerte Magne meg, og det ble et helsikes kjør inn. Greide ikke helt å holde følge med Magne, men heller ikke han klarte å ta inn Thomas.

Var ganske så sluttkjørt, men løp tredjedraget en gang til etterpå. Var 15 sekunder raskere enn første gang (=2,2 %). Tok noe tid på noen trasévalg (og på at jeg var mer bestemt i valgene), samt ned bakken til nest siste.

Ser jeg at jeg støtte på to utfordringer i dag. Det ene var å være like nøyaktig med kompasskursene når farta blir svært høy. En liten vekker sånn sett. Det andre var å tolke detaljert kurvebilde inne i postringene. Mener det hadde hjulpet om kurvene og fallstrekene hadde vært samme størrelse som i ISOM 2000. All den tid det ikke er tilfelle må jeg bare ta meg tid til å faktisk kunne stoppe helt opp for å greie å tyde kartet. I dag tapte jeg ett minutt på at jeg valgte å fortsette.
Totalt 12,35 km på 58'43'' = 4'45''/km. Det tror jeg nesten er den laveste kilometertida jeg noensinne har hatt i skogen.
Show comments (0)
 
Stafettintervaller (14/01/2016) Stafettintervaller (14/01/2016)