Samlingsmesterskap fork. lang (16/01/2016)
Category: (vrooom vroooom) springe FORT!!!
Map/area: La Breña
Organiser: NOF
Country: Spania
Discipline: Forkorta lang
Distance: 12.54 km
Time: 61:44
Average HR: 163
Maximum HR: 171
Forkorta langdistanse, avsluttende høyøkt på samlinga. Skulle jobbe med retningsløping samt ta meg tid til å vurdere (og planlegge) veivalg som avvek fra streken.

Fikk egentlig ei fin åpning. Tok førsteposten bra, og hadde bestemte meg for en plan til andreposten. Problemet oppsto da jeg ikke fant stien jeg skulle bruke til å løpe høyreveivalget. Forsto ganske raskt at jeg hadde passert den, men brukte desto lenger tid på å bestemme om jeg skulle endre plan og løpe venstre, eller kanskje rett på? Ble til slutt venstre, men hadde med fordel kunnet løpe en del beinere.

Fjerdestrekket gikk lenge ganske bra, men inn i posten gjorde jeg en liten parallellfeil av de ulike grønnflekkene, og lette følgelig på feil sted. 50 sek tapt. Ble ganske irritert, men greide å nullstille ved å fokusere på arbeidsoppgavene. Veldig bra retningsløping til femte.

Så fulgte noen ganske annerledes strekk ned mot en bekkedal. Ingen konsekvent taktikk her, men gjennomførte veivalgene greit. Tapte nok 10-15 sek på å ikke dra opp fra stien tidligere inn i sjuende.

Langstrekket til niende var jeg i grunn godt tilfreds med, så litt skuffet over at jeg ikke fikk bestetid. Tapte nok en del på ei håpløs gjerdepassering og at jeg ikke løp mer direkte der ifra og inn, men heller valgte å runde litt.

Tiende grei skuring, og til ellevte var det i mine øyne ganske klart hvor jeg burde løpe. Tjente mye tid på å slippe meg løs ned til stien. Tapte imidlertid sikkert 10 sek på å ta av for tidlig fra stien. Det gule var lyse-/mellomgrønt.

Ikke helt bra til tolvte, men de neste strekkene igjen gjennomførte jeg som jeg skulle. Mye de samme utfordringene som vi har terpet på her nede. Handler om å løpe så kort vet som mulig, men samtidig være fleksibel nok til å se etter de gode traséene litt rundt på lengre strekk. Eksemplifisert ved gode veivalg både til 15. og 16.post.

Inn i 17. post var jeg livredd for å bomme igjen. Syntes det var utrolig vanskelig å lese kartet der hvor karttegner har brukt symbolet «halvåpent med sandbunn». Selv på 1 : 10 000, som vi brukte. Stoppet på et høydepunkt for tidlig, og tapte 10 sek. Resten av løypa var det bare å løpe på kompass og løfte blikket.

Totalt sett sånn tålelig fornøyd. Greide å være bevisst retningsløpinga hele veien, selv om det «sviktet» to-tre ganger. Tror det berodde på unøyaktighet, og ikke at jeg glemte kompasset. Vet ikke hva som er best/verst. Tok meg også tid til å stoppe helt opp to ganger (ekskludert mens jeg bommet på fjerde).

Kjente meg grei fysisk, litt dau i starten og bedre mot slutten. Tyder på at jeg har tålt treninga her nede bra. Det er godt å vite. Seks bestetider er også godt å ta med seg, selv om jeg gjerne skulle ha tatt seieren. Thomas best et knapt minutt foran meg.
Show comments (0)
 
Samlingsmesterskap fork. lang (16/01/2016) Samlingsmesterskap fork. lang (16/01/2016)