NC langdistanse (24/04/2016)
Category: (heia heia) ut å konkurrans
Map/area: Skårefjell
Organiser: Halden SK
Country: Norge
Discipline: Langdistanse
Distance: 17.43 km
Time: 96:21
Average HR: 162
Maximum HR: 169
Hadde gått rundt et døgn og fundert på hvilken plan jeg skulle legge for å snu et dårlig løp i går til en topprestasjon i dag. Vinglet att og fram helt til jeg skulle starte, noe som gjorde at jeg egentlig ikke hadde noen definert plan da jeg løp ut. Hadde ikke veldig trua på meg selv etter gårsdagen, men prøvde å få opp humøret og viljen, og lyktes til en viss grad med det.

Opplevde selv at jeg fikk til ei temmelig bra åpning, men har tapt noe på noen trasévalg samt veivalget til tredjepost. Hadde tenkt å løpe mer direkte til fjerde, men mistet kontrollen i skrålia, og i redsel for å runde og havne på helt gal kurs løp jeg ned.

De neste strekkene gikk brukbart. Lettet da jeg traff sjuende uten mer enn noe nøling. Niendestrekket er jeg godt fornøyd med gjennomføringa av. At strekktida heller ikke her er bedre skyldes vel at beina ikke går fort nok.

På de neste strekkene ble det mye rot. Sjekket knapt nok kompasset (brydde meg i alle fall ikke om hva det viste), og måtte løpe ekstra langt av den grunn. Overrasket over at jeg bare tapte et halvminutt til tolvte.

Til trettende fikk jeg visst helt hjernetåke. Tenkte jeg skulle korrigere for høyresvingen langs boligområdet, og bøyde derfor hardt av mot venstre. Sjekket ikke kompass, og da jeg traff på noen svære steiner og ei myr «korrigerte» jeg ytterligere. Endte opp i stikrysset hvor jeg relokaliserte. Bannet høyt og forsto umiddelbart at nå var alle muligheter til å komme med til EM ute. Kjentes som jeg fikk en stein i magen.

Etter dette ble jeg noe mer offensiv, da jeg allerede hadde tapt uansett. Hadde noen gode partier, men aldri noen topp strekktider. Løp rundt til 17. post for å måle farta mi på vei mot de andre. Tapte ikke så mye. Burde løpt vei til 19. post også. Til 20. post tok jeg av stien tidligere enn jeg hadde trodd og det veldig mye nøling inn i posten. Resten var lite morsomt.

Nok et trasig løp. Skuffende å se at god grunnform ikke hjalp meg tilstrekkelig på en langdistanse heller. Nå løp jeg jo i tillegg dårlig teknisk, med opp imot 5 min tidstap, men farta var der uansett ikke for å kjempe om EM-billett. Det er det som gjør mest vondt.

Når det er sagt er det utvilsomt bra at norsk orientering har fått opp så mange løpere som holder et høyt nivå, men det vil nok ta litt tid før jeg greier å glede meg over dette. Nå vil jeg bare ha min årlige post-vårløpene-depresjon i fred.
Show comments (0)
 
NC langdistanse (24/04/2016) NC langdistanse (24/04/2016)