10mila 2016 (15/05/2016)
Category: (heia heia) ut å konkurrans
Map/area: Lugnet
Organiser: OK Kåre/Stora Tuna OK/Kvarnsveden Orientering/Säte
Country: Sverige
Discipline: Stafett
Leg: 8. etp
Distance: 13.75 km
Time: 75:56
Fikk gå ut en del seinere enn jeg hadde håpet, men det endret ikke noe av taktikken min. Skulle gjøre som jeg har gjort på trening her nede; være påpasselig med retningsløpinga og lage gode planer for hvordan jeg skulle angripe skråliposter.

Langstrekk som førstestrekk. Valgte å dra litt rundt for å få stigninga litt slakere. Tror ikke det lønte seg, men skilte vel minimalt. Inn i andrepost gjorde jeg en stor feil. Ble dratt ut av kurs da jeg øynet en annen stein. Endte med 40 sek bom inni ringen, hvor sikten var svært begrenset. Veldig dårlig start.

Fikk ikke helt grep på kartet til tredje, men unngikk direkte bom. Fikk fjerdeposten fint og følte endelig jeg kom i gang med løpet. Tok igjen en finne som la seg på slep helt til han gikk i feil gafling (6. post), ei gafling hvor jeg selv la igjen noe tid. Synes det ble så langt ifra stien og fram til posten. Mye nøling inn i sjuende også, og etter å ha krysset veien til åttende måtte jeg stoppe helt opp da jeg ikke greide å lese kartet pga. væskesymbolet.

Etter dette klarte jeg å ta meg sammen og gjennomføre strekkene slik jeg skal. Taper imidlertid gjennomgående 20 sek med en gang det kommer en liten motbakke, så jeg fortsetter å tape tid til de beste også i dette partiet.

På langstrekket vurderte jeg å ta et venstreveivalg på vei, men konkluderte med at det var for langt, da rett på så ganske fint ut. Tapte ett minutt til de beste, men vanskelig å si hvor mye dårligere mitt veivalg var, da 90 % av de med GPS løp rundt på sti/vei.

Resten av løpet greide jeg å holde det ihop teknisk. Burde fulgt veien opp til veikrysset mot attende istedenfor å kutte gjennom skogen. Ellers lite å plukke på. Tapte mest tid på at jeg trynet utrolig mange ganger.

Totalt sett et halvdårlig løp for min egen del. Litt for mye feil o-teknisk og alt for dårlig fart over beina. Var ingen katastrofe for klubben sin del, da. Jeg avanserte tre plasser og tapte et drøyt minutt til tet. Det var store avstander i sjiktet hvor vi lå, så to-tre minutter fra eller til hadde vel spilt liten rolle. Skuffende at vi aldri var i nærheten av å forsvare fjorårets resultat. Andre halvdel av stafetten løp vi brukbart, men da hadde vi allerede tapt for mye tid og plasseringer. Det kommer da heldigvis nye løp.
Show comments (2)
 
10mila 2016 (15/05/2016) 10mila 2016 (15/05/2016)