Mellom Yttrabekken (19/05/2016)
Category: (vrooom vroooom) springe FORT!!!
Map/area: Båsmofjellet-Øyjord
Organiser: moi
Country: Norge
Discipline: Mellomdistanse
Distance: 6.1 km
Time: 41:33
Mellomdistanse i et tøft og krevende terreng, både fysisk og teknisk. Som bonus var det fortsatt ganske mye snø igjen i partiet 11.-18. post. Snøskavler på opptil en meters dybde noen steder, skavler som man sjelden kunne finne en vei utenom. Kostet nok et par minutter ekstra kontra et helt snøfritt terreng.

Fokus for økta var planlegging av strekkene, helst i forkant. Hvis jeg ikke greide dét skulle jeg ta meg tid til i ytterste konsekvens å stoppe helt opp på posten. Akkurat det siste var jeg selvsagt for stolt til at jeg greide å fullføre. Var flinkest til å planlegge strekkene i starten av løypa. Etter hvert som det ble mer snø ga jeg opp å lage planer i forkant, da snøen gjorde at man hele tiden måtte ombestemme seg når det gjaldt trasvévalg. Synes ikke løpbarheten framgikk særlig godt av kartet heller. Hvite områder i grønt er like treige som det grønne, men har gjerne litt bedre sikt. Man har altså kun blikket til hjelp når man skal tråkle seg fram i slike områder.

Dårlig start med 20-25 sek tidstap på de to første postene. Deretter to gode strekk etterfulgt av dårlig kurs til sjette og neppe beste veivalg til sjuende. Litt på etterskudd i orienteringa. Er usikker på om jeg stemplet riktig på tiendepost. Kartet var veldig rart her, men så ikke noe annet søkk det kunne være. Gjennomført veivalg til ellevte. Deretter noen strekk med mye basking og grynning, noe som forståelig nok ga veldig dårlig flyt. Vanskelig å si hvor mye tid jeg tapte her på suboptimale trasévalg og annet småtteri. Synes jeg løp ganske bra ifra 15. post og inn. Godt å få hive på litt køl også
Show comments (0)
 
Mellom Yttrabekken (19/05/2016) Mellom Yttrabekken (19/05/2016)