Tradisjonsbæreren (28/05/2016)
Category: (heia heia) ut å konkurrans
Map/area: Solemsåsen
Organiser: Byåsen IL
Country: Norge
Discipline: Forkorta langdistanse
Distance: 13.06 km
Time: 66:49
Forkorta langdistanse på 1 : 15 000 ^___^ Hadde ikke trodd den skulle bli så nedkorta som den ble, men løypa var rask og løpsbetont så jeg kom nesten ned på seks blank på kilometeren.

Hadde plan om å være på forskudd med – ja nettopp – planer. Var god med tid til å gjøre det på denne løypa. Følte jeg brukte den tida temmelig bra, men ble stadig overrasket over hvor fort strekkene gikk. Tenkte jeg hadde all verdens med tid, men stadig kom det en «nei nå må jeg bare presse på opp den bakken her» og «nå må jeg fote meg riktig her» og «nå må jeg være skikkelig nøyaktig med hvor jeg er her og nå». Dermed greide jeg ikke å være på forskudd foran hvert strekk, slik jeg hadde som mål.

Ellers ei i hovedsak god gjennomføring. Førstepost gikk bra, men slurvet i utgangen og havnet for langt til høyre. Også inn i andreposten kom jeg litt lavt. Tredje gikk fint, og veivalget til neste var klart. Ut på myra etter passering av stien plumpet jeg imidlertid nedi ei søkkmyr. Greide til slutt å komme meg opp igjen, men tapte 15 sek på dette. Resten av strekket gikk fint.

Inn i femte fant jeg ikke den gule gata jeg egentlig hadde tenkt å bruke, men brukte ikke for mye tid på nøling av den grunn. Fikk posten fint. Langstrekket til sjette var ganske åpenbart, synes jeg. Knøvla litt da jeg skulle passere elva, men ellers bra. Til åttende valgte jeg til slutt å dra venstre for å få motbakkene på sti. Ser ikke ut som det lønte seg, men er nok ikke mye dårligere enn rett på-variantene.

Niendestrekket bra fram til posttakinga. Bra veivalg til tiendepost. Nølende inn i ellevte. Brukte altfor mye tid på å prøve å lese vegetasjonen her. Burde bare brukt kurvene og gjort det enklere for meg selv. Resten av løypa bra gjennomført. Artig med litt mer teknisk avslutning når folk begynner å bli møre i topplokket.

Kjente meg tung fysisk, men noe bedre enn i går. Derfor fornøyd med å være to minutter bak Bjørn i dag. Tapte mye i starten, men klarer meg bedre når løypa begynner å bikke nedover.
Show comments (0)
 
Tradisjonsbæreren (28/05/2016) Tradisjonsbæreren (28/05/2016)