Bjørkspretten jaktstart (05/06/2016)
Category: (heia heia) ut å konkurrans
Map/area: Volhaugen-Vådalmarka
Organiser: Verdal OK
Country: Norge
Discipline: Forkorta langdistanse, jaktstart
Distance: 10.79 km
Time: 65:09
Bjørkspretten jaktstart. Siden Martin ikke løp startet jeg først, med 33 sek til gode på Ulf, og med Paul og CP innenfor 1'20'' bak meg. Hadde samme plan som i går, jobbe med planlegging i forkant.

Hadde håpet på ei teknisk innledning for å unngå at Ulf kunne utnytte starthastigheten sin og løpe meg inn. Fikk ikke det, men gjorde mine ting bra de to første strekkene og kunne ikke høre noen bak meg da jeg dro ut på langstrekket til fjerde. Hadde bestemt meg for venstre i starten, men var usikker på hvordan jeg skulle ta stigninga opp bakken igjen. Fant ut at det ikke var mulig å ta noe stigning på noen av stiene, så da løp jeg i stedet temmelig rett på. Tror det var et bra veivalg, selv om Ulf var fem sek raskere på en høyrevariant.

Til femtepost prøvde jeg å unngå litt stigning og dro venstre. Var en del stein og vindfall på vei opp fra bekken, så tapte noe tid mot Paul som løp rett på. Inn i sommerfuglen hadde jeg stadig ikke sett eller hørt noen bak meg, så antok at jeg ledet. Hadde annen rekkefølge på vingene: østre først, deretter den vestre, og den korte til slutt. Dette var nok det klart dårligste partiet av løpet for min del. Greide ikke å være helt på forskudd og gjorde flere bommer inn i postene.

Bedre gikk det da vi igjen fikk langstrekk. Valgte gode veivalg til både 16. og 17. post, samtidig som det finnes småting å hente på gjennomføringene. Kom inn til passering i ledelse, men ante ikke med hvor mye. Var veldig innstilt på å øke avstanden på den siste runden. 20.-strekket er jeg veldig godt fornøyd med. Til 21. post sleit jeg derimot med å finne en bra trasé. Veldig uryddig bunn over hele dette gamle hogstfeltet. Fristet derfor å bruke sti til 23. post, men mobiliserte krefter og løp rett på. Bra gjennomføring helt inn.

Synd at både Ulf og Paul ble diska, resultatlista blir litt skrinnere av den grunn. I tillegg mister liksom seieren min litt verdi : / Løpet kort oppsummert: bra på lange strekk (både veivalg og gjennomføring), rom for forbedring på de kortere strekkene. Positivt overrasket over løyper og arrangement både i dag og i går. Synes løyper har holdt NC-standard, og det er jammen ikke dårlig for et lite kretsløp.
Show comments (0)
 
Bjørkspretten jaktstart (05/06/2016) Bjørkspretten jaktstart (05/06/2016)