Jukola 2016 (19/06/2016)
Category: (heia heia) ut å konkurrans
Map/area: Laivavuori
Organiser: Lappee-Jukola
Country: Finland
Discipline: Stafett
Leg: 6. etp.
Distance: 13.27 km
Time: 69:45
Jukola, sjette etappe. Gikk ut som åttendemann i underkant av tre minutter bak tet, sammen med MS Parma, men med litt avstand til lagene foran der igjen. Bestemte meg for å gjøre mitt løp og ikke forsøke å løpe inn noen i starten.

Førstestrekket handlet mye om å finne seg et tråkk som gikk i høvelig riktig retning. Det var mange nok å velge imellom. Da jeg klatret opp kanten på vei inn mot posten hadde jeg kontroll med den første kollen, men fikk ikke greip på den andre og oppdaget heller ikke at jeg passerte myra. Forsto svært lite av kart og terreng, men ante meg at jeg var for langt vest, og snudde til slutt og fant posten. Ett minutt bom på førstepost. Verst tenkelige start.

Greide å samle meg sånn høvelig og fokusere på neste strekk, som jeg gjennomførte uten store tidstap. På tredjepost så jeg MS Parma igjen og fikk trøst i at også andre bommet i starten. Mot fjerde hadde han en annen gafling, og jeg så ham aldri igjen. Jeg gikk i stedet inn i en god periode hvor jeg løp alene og gjorde ting slik jeg har gjort på treningene her nede. Artig!

På vei inn i sjuende øynet jeg SNO løpe ut av posten, og jeg fikk med det en vitamininnsprøytning. Da Street gjorde en sleiv inn i åttende var jeg foran, og jeg holdt meg stort sett der det påfølgende knappe kvarteret. Fortsatte å orientere bra. Litt hjerte i halsen inn i tiendepost. Mot ellevte begynte SNO plutselig å sette opp et voldsomt tempo, og dette satte meg litt ut av sonen min. Begynte å slurve med arbeidsoppgavene og greide ikke lenger å stole på meg selv. Ble dratt ut mot hans gafling til tolvte, og løp dessuten skeivt til trettende. Fjorten og femten heller ikke helt bra.

Hadde så smått sett SNO og Malung, og skjønte at jeg var på etterskudd etter flere småfeil. Tok meg etter hvert litt sammen, men inn i 18. post fikk jeg nok en gang ikke greip på kurvene, og måtte stoppe helt opp. Fortjener i det minste ros for at jeg tok meg de 15 sekundene og stoppet for tidlig i stedet for å ruse på videre.

Det stresset som jeg nå bar på greide jeg imidlertid ikke å legge fra meg, og under resten av etappen gjorde jeg gang på gang sluvefeil som kostet tid. Unøyaktig kompassbruk en gjenganger her. De siste seks minuttene var skikkelig gamp, og jeg synes det svarte tålelig bra. Hadde SNO foran meg, og satte meg som mål at Leandersson ikke skulle få gå ut med signifikant luke på Ulf. Leverte på den oppgaven.

Veldig artig løp selv om jeg dessverre leverte mi dårligste o-tekniske gjennomføring her nede, som er motsatt av hvordan det pleier å være. Var kanskje ikke helt forberedt på hvordan jeg skulle forholde meg til ulike tråkk i terrenget. Der jeg kunne løpe i urørt skog og mark løp jeg bra, men så snart vi entret motorveiene lot jeg meg vippe av pinnen. Løp klart best når jeg fikk føre eller løpe alene. Lar meg stresse når jeg kommer på etterskudd eller «må» jage. Trodde jeg skulle takle disse utfordringene, men det gjorde jeg åpenbart ikke. Forhåpentligvis neste gang...

Når det er sagt klarer jeg ikke sitte her å deppe over egen prestasjon. En fantastisk bra laginnsats ble belønnet med ny klubbrekord, åttendeplass! En takk til alle lagkamerater på herre- og damelag, samt støtteapparat, som bidro til at dette kunne skje! Kjennes veldig betryggende at vi med løp på normalnivå er helt på høyde med de etablerte storklubbene. Egentlig tror jeg vi har visst dette en stund, men tidligere har vi rett og slett underprestert. Jeg mener nattas prestasjon er ganske representativ for nivået på våre per nå sju beste herreløpere. Kjør debatt om du vil ; )

Show comments (3)
 
Jukola 2016 (19/06/2016) Jukola 2016 (19/06/2016)