VM-test langdistanse (17/07/2016)
Category: (heia heia) ut å konkurrans
Map/area: Näsingåsen
Organiser: Norsk Orientering
Country: Sverige
Discipline: Langdistanse
Distance: 18.32 km
Time: 103:58
VM-uttak langdistanse. Planen var i hovedsak den samme som for mellomdistansen, forskjellen besto i at planlegging av strekk i forkant var tyngre vektlagt. Kompasset også i dag min gode venn og humoristiske sidekick.

Kjente meg brukbar under oppvarminga, men ikke samme slag som i går. Fysisk gikk løpet greit en drøy time, mens den siste halvtimen ble veldig tung.

O-teknisk gjorde jeg mye bra, men gikk samtidig på noen svært unødvendige postbommer, spesielt på slutten da jeg mentalt begynte å øyne mål. Var sliten og litt ufokusert på avgjørende tidspunkt. Forståelig men utilgivelig. Kan ikke holde på sånn på NM.

Var flink til å ta ut veivalgene for langstrekkene i forkant. Var som regel ganske kontant ut av posten med en god plan for strekket. Dessverre var veivalgsvurderingene mine ikke like gode. Tapte tid på veivalget til tredje (venstre best), fjerde (bør løpe rett ned til veien, ble løpende i masse kvist og stein), åttende (rett på best), tiende (svakt høyre best), tjuefemte (høyre på sti best). Tapte i tillegg tid på noen dårlige trasévalg som jeg ikke gidder å gå i detalj på her. Til tross for en del feil veivalg tok jeg aldri noen helt idiotiske veivalg, tror det som regel ikke var mer enn 30 sek som skilte mellom de ulike alternativene.

Skuffet over bommene på slutten, og litt skuffet over at jeg utypisk nok gikk på en liten sprekk fysisk. Har nok sammenheng med at jeg etter sykdommen rundt o-festivalen har trent mest for mellomdistanse, da det var der jeg anså at mine mikroskopiske sjanser for å komme på VM-laget var minst mikroskopiske. Angrer ikke på det.
Show comments (0)
 
VM-test langdistanse (17/07/2016) VM-test langdistanse (17/07/2016)