Langstrekk-intervall (26/07/2016)
Category: (vrooom vroooom) springe FORT!!!
Map/area: Båsmofjellet
Organiser: moi
Country: Norge
Distance: 11.27 km
Time: 80:56
Ei økt som var tenkt som NM lang-relevant. Skulle trene spesifikt på det å løpe raskt på lengre strekk før man kom fram til kalksteinsområder hvor man måtte sette ned farta og være nøyaktig. Hadde med andre ord klart for meg hva jeg skulle gjøre, jeg greide bare ikke å gjennomføre det.

Hovedproblemet var nok at jeg ikke var disiplinert nok. Jeg greide ikke å ta meg selv i nakkeskinnet og gjøre tingene slik jeg hadde planlagt. Det ble for fristende å bare fortsette i samme fart inn i postringen, å slurve med innlesing på forhånd, å ikke sjekke kompasset når jeg tror jeg ser en oppfangende detalj. Unøyaktighet inn i posten var en gjenganger. På de tre første dragene hadde jeg knapt en eneste post hvor jeg unngikk å legge igjen tid inni ringen.

Sjuendepost er så grell at den fortjener å forklares litt nærmere: Har temmelig grei kontroll 300 m før posten, der jeg tar av fra stien. Tror riktignok jeg tar av litt senere og at jeg passerer like under hjelpekollen. Løfter blikket og prøver å finne den enslige, avlange kollen med skrent på. Klarer ikke å se noe som ligner i første omgang, og begynner allerede da ubevisst å skjene ut på retninga. Ser til slutt en kolle som ligner, og «korrigerer» kursen mot denne. Først etter at jeg har gjort dette finner jeg ut at jeg skal ta fram kompasset, og bruker det inn i posten. Posten er jo ikke posten, men finner noe som kan ligne sånn passelig, selv om jeg er litt i stuss. Først når jeg skal finne fram til neste startpunkt innser jeg feilen. Løper rolig og tar den egentlige sjuendeposten uten problemer.

De tre siste dragene gikk noe bedre, uvisst hvorfor. Føler ikke jeg tok meg ordentlig sammen, men forsto vel kanskje at jeg måtte være mer nøyaktig inn i postene, samtidig som jeg begynte å bli såpass sliten at jeg ikke greide å holde så stor fart uansett.

Tror det er en del å både vinne og tape på vei-/trasévalg på denne løypa. Vet jeg har tabbet meg ut flere steder. Til sjuende valgte jeg å ta meg ned lia på verst tenkelige sted. Bratt steinur med bregner sånn at man ikke aner hvor man setter føttene. Og til åttende brukte jeg ett minutt på å klatre opp skrenten, så det kan neppe ha lønt seg.

Tøff økt i krevende terreng. Tror ikke NM blir like ekstremt, men vil nok ha elementer av det samme. Er bare så trist at dette terrenget gror slik igjen, er kommet veldig mye ung lauvskog på myrer og i områder meg kalkgrunn de siste årene :'(
Show comments (0)
 
Langstrekk-intervall (26/07/2016) Langstrekk-intervall (26/07/2016)