Langdistanse Finneidfjellet (18/08/2016)
Category: (vrooom vroooom) springe FORT!!!
Map/area: Finneidfjellet
Organiser: B&OI orientering
Country: Norge
Distance: 14.14 km
Time: 81:19
Løp langdistansen fra Nordland 3-dagers 2015, som jeg den gang mistet på grunn av en forkjølelse. Planen var å være nøye med retningene, og utnytte o-teknisk dødtid til å lese videre på løypa.

Valgte å løpe på 1:15 000 selv om printen var dårlig og utrolig vanskelig å lese. Fortsatt mer relevant enn 1:10 000, tenkte jeg. Måtte imidlertid tilpasse teknikken litt: for det første løp jeg mer slavisk på retning, dette for å slippe å lese så mye kart. For det andre tok jeg meg flere kartlesingsstopp for å greie å tyde kartet når jeg måtte være nøyaktig.

Av GPS-ruta ser jo dette ganske så pent ut, og det var i grunn det inntrykket jeg hadde da jeg kom i mål også. Da jeg sjekket tidene fra løpet i fjor fikk jeg meg imidlertid en skikkelig nesestyver. Bjørn var nemlig over fem minutter raskere! En liten analyse med 2drerun viser at jeg først og fremst taper på løpinga, og da spesielt i motbakkene de tre første strekkene.

Hadde mål om å utnytte dødtid til å lese videre, men problemet var at det var forbausende lite dødtid. Det skyldes nok delvis at jeg var lite effektiv i kartlesinga, da kartet var så vanskelig å lese. Fortjener klapp på skuldra for at jeg greide å stå helt i ro på tiendeposten før jeg bestemte meg for veivalget. Vurderte rett på som dårligere fordi man der blir løpende mye i ei skråli som så ut som typen det blir veldig mye undervegetasjon i. Siden jeg ikke løp der vet jeg ikke hvordan det faktisk var, men vil overraske meg en del om ikke løpbarheten der er klart dårligere i midten av august enn i midten av juni, da dette løpet ble løpt. Tapte ett minutt til Bjørn på dette strekket (hvorav 20 sek inn i posten, fikk ikke kartet til å stemme). Til tolvte var planen nok en gang å unngå å løpe ned de bratteste skråningene, som ofte kan være ganske fæle, samt unngå å sette seg fast i skrenter og stup. Det viste seg å være ei feilvurdering.

Tre postbom: sjuende, ellevte og fjortendepost. Ingen store greier. O-teknisk ei bra gjennomføring. Derfor desto mer skuffende at jeg er så latterlig langt bak. Hadde vært greit om jeg hadde vært i 2012-form, men trodde da jeg var litt bedre enn dét. Det er jeg åpenbart ikke, så må nok heller ta sikte på topp 20 på NM, da...
Show comments (0)
 
Langdistanse Finneidfjellet (18/08/2016) Langdistanse Finneidfjellet (18/08/2016)