MNM lang (27/08/2016)
Category: (heia heia) ut å konkurrans
Map/area: Gruvåsen
Organiser: IL Nansen, Os IL
Country: Norge
Discipline: Langdistanse
Distance: 14.83 km
Time: 78:46
MNM langdistanse i et herlig o-terreng! Kompassarbeid var den viktigste arbeidsoppgaven i forkant.

Løp offensivt og rett på til første. Litt tettere enn ventet. Mot andreposten ble jeg litt satt ut av at det var så «mye» stein i bunnen, lenge siden jeg har løpt på sånt underlag. Etter at jeg dro opp ifra dalen mistet jeg kontrollen og holdt på å gjøre en parallellfeil. Tok meg inn på hjelpekollen 100 m før posten, men ble en del nøling før det. Mot slutten av tredjepost gjorde jeg en parallellfeil, men skjønte det etter et lite kartstopp. Skapte likevel litt irritasjon.

Da jeg syntes bunnen var krevende nok for min del var det naturlig å utnytte veien til fjerde. Greit gjennomført. De to neste strekkene ble retningsløping mer sentralt. Selv om ruta ser grei ut ble jeg slett ikke venn med kompasset. Sjuende og åttende mest løping. Brukte tida til å lese inn langstrekket. Anså det som for langt å løpe ned til sti i starten, dessuten var inngangen der mye vanskeligere. Løp derfor rett på. Synes jeg gjennomførte strekket brukbart. Gled ut på retning like før jeg krysset streken mot femtende. Inn i posten holdt jeg på å vinkle mot høyre da jeg så Arild på posten like til venstre for meg. Heldig der.

Til 11. post viste jeg hvem som er kongen når det gjelder veiløping med beste strekktid (kremt). Valgte trygge løsninger til de to påfølgende postene. 14. strekket er jeg fornøyd med, men begynte å kjenne at jeg var i ferd med å gå litt tom. Resten gikk heldigvis nedover. Teit småbom på 15. post, men resten bra gjennomført.

Ikke helt fornøyd med løpet, men slett ikke en dårlig prestasjon heller. Misfornøyd med at jeg ikke fikk kompassarbeidet til å flyte bedre. Synes det er krevende å ta gode kurser når man hele tiden må følge med på hvor man setter beina.

Var noe bekymret for kneet mitt i dag også, og opplevde at dette hemmet meg en del den første halvdelen. Langsomt greide jeg imidlertid å kvitte meg med slike tanker, og kunne dermed løpe mer normalt mot slutten.

Kjipt å være så nær en individuell seier. Trodde jeg fortsatt manglet en i år. Etterpå kom jeg på at jeg vant Bjørkspretten sammenlagt i vår, så da kunne egentlig noen andre ta seieren denne gangen. Får da være måte på grådighet ;^)
Show comments (0)
 
MNM lang (27/08/2016) MNM lang (27/08/2016)