NM langdistanse (08/09/2016)
Category: (heia heia) ut å konkurrans
Map/area: Klungsetmarka
Organiser: B&OI orientering, Fauske IL
Country: Norge
Discipline: Langdistanse (?)
Distance: 14.65 km
Time: 79:50
NM langdistanse. Hadde gledet meg veldig til dette løpet og var svært godt forberedt. Likevel tok jeg feil når det gjaldt hvor starten lå, og jeg bommet følgelig på resten av løypetraséen fram til fjortendepost. Utfordringene vi ble gitt var like fullt familiære og forventede. Hadde ikke noe spesifikt teknisk fokus for løpet. Skulle bare la det dure og gå på automatikk. Jobben min ble å være konsentrert.

Ble lettet da jeg så den enkle førsteposten. Fikk imidlertid ikke noen god flyt på strekket, og tapte tid. I løpet av andrestrekket kom jeg mer inn i løpet, og fikk sett litt på langstrekket til fjerde. Identifiserte en variant til venstre for Litlsteinfjellet, og en til høyre. Tredjeposten gikk greit, men tapte tid på å løpe i grønn skråli framfor å dra svakt venstre, slik de fleste andre gjorde.

Ut av posten bestemte jeg meg raskt for å gå for høyreveivalget. Tenkte man umulig kunne tape mye tid på dette hvis man gjennomførte bra. Etter å ha klatret kvartsitt-kammen nesten halvveis på strekket ser (og hører!) jeg Olav nede til høyre for meg, idet han starter på kneika. Får dermed en liten smekk i ansiktet, men beroliger meg med at det er mye igjen av løypa, og at Olav alltid åpner veldig hardt. Gjennomførte resten av strekket bra, likeså med femte. Til sjettepost tok jeg vel mye høyde i starten av strekket, og fikk i tillegg en kvist i øyet som gjorde at jeg måtte bremse ned.

Sjuendestrekket var kanskje løypas eneste strekk som jeg ikke hadde kunnet forberede meg på. Syntes venstre så ut til å ha en svært vanskelig og stygg inngang, så valgte å dra over toppen. Fikk en liten sving inn i posten. Samme opplegget inn i åttende, veldig slurvete. Olav var nå bare noen sekunder bak.

Niendestrekket var ganske banalt. Brukte tida på å lese på langstrekket, og fiske fram en bar fra lomma. Fikk ikke begynt å fortære den før underveis på langstrekket. Olav løp forbi og kjørte på bra i myrene. Inn i posten nølte han, og jeg tok over føringa. Likte partiet 10.-14. post. Følte det var her jeg hadde min spisskompetanse, og hadde et lite håp om å stikke ifra. Krevende å lese kartet med alle slepene som var tegnet på.

Inn i 14. post tok jeg plutselig igjen Magne og Eskil. Ble ganske overrasket, og kanskje litt for gira. Greide ikke å fortsette med den selvstendige orienteringa, og ombestemte meg for veivalget (hadde først tenkt å løpe venstre). Endte i tillegg opp med å dra ned et tråkk som ikke var på kartet, og måtte dra opp igjen. Ved passering av arena var jeg sist i klynga.

Etter runding endret terrenget karakter nok en gang. Synes postene var ganske enkle, og det ble ytterligere forenklet av at jeg hadde rygger foran som jeg kunne styre på. Begynte imidlertid å bli ganske tungt i motbakkene. Vurderte å dra høyre til 21. post (hadde sett løpere komme løpende her før start), men konkluderte med at det neppe var raskere og heller ikke noe sikrere enn rett på. De to siste postene var veldig greie. Greide å skvise ut det meste av krefter før selve innspurten. Bra disponert.

Totalt sett et godt løp teknisk, selv om jeg tapte noe tid på flere kortere strekk. På den andre siden unngikk jeg noen store bom, det største tidstapet kom nok til 15. post. Langstrekkene gjennomførte jeg bra, og dette ble avgjørende. Kroppen kjentes samtidig temmelig bra. Endte med en tredjeplass bak Olav og Carl. Kjedelig å bli tatt igjen og ikke løpe alene, men synes jeg løste det på en bra måte, og gjorde mitt eget løp så godt det var mulig. Første individuelle medalje som senior! Det var jammen på tide.
Show comments (3)
 
NM langdistanse (08/09/2016) NM langdistanse (08/09/2016)