NM mellom finale (10/09/2016)
Category: (heia heia) ut å konkurrans
Map/area: Straum
Organiser: B&OI orientering, Tverlandet IL
Country: Norge
Discipline: Mellomdistanse
Distance: 6.39 km
Time: 35:46
Finale. Hadde ikke samme tryggheten som før langdistansen. Litt mer usikker på hva som ventet. Hadde ventet en del tråkk, men det ble heldigvis ganske rettferdige forhold. Opplevde svært sjelden at jeg løp i noe tråkk.

Ble forvirret av alle slepene til førstepost, fikk problemer med å lese kurvene. Dermed en 10-sek bom allerede på første. Andrepost var grei. Deretter fulgte det kanskje mest krevende terrenget på løypa. Følte jeg kjempet veldig mot vegetasjonen. Traff ikke med traséene og bommet i tillegg på fjerdepost.

Etter sjuendepost endret terrenget karakter. Her var kompassarbeidet mer sentralt. Tok meg imidlertid ikke tid til å ta gode kurser, og endte med å løpe ekstra distanse. Uforståelig bom på 11. post. Ble veldig stressa og løp i feil retning ut av posten. Fikk en snikende følelse av å ha overskredet min bomkvote om jeg skulle ha mulighet på medalje. 13. og 14. post gikk fint. Litt ufrivillig endte jeg opp med å dra nedenfor skrentene til 15. Synes jeg hadde løpt langt, og ventet at posten skulle dukke opp snart idet jeg fikk en post til venstre for meg. Faen, feil kode. Skjønte ikke hva postdetaljen var, så hjalp meg lite (viste seg å være steinen). Fortsatte vestover uten å finne noe. Panikken vokste. Ramlet plutselig og slo ryggen i en skarp stein. Husker ikke helt hva som skjedde det neste halvminuttet, men fant til slutt posten. Et drøyt minutt bom. Skjønte løpet var tapt.

Løp halvveis på måfå ut av posten. Kursen var skeiv, så bestemte meg for å fullføre et venstreveivalg. Fulgte merkebåndet ut fra passering i stedet for stien, og tapte unødvendige sekunder på dette. Håkon, som startet to minutter bak, kom løpende forbi. Satte meg mål om i det minste å avslutte sterkt.

Var tung i bratte motbakker, så på sisterunden prøvde jeg å unngå alt av brå kneiker hvor man mister momentum. Synes jeg orienterte bra, og greide å øke tempoet litt når jeg løp sammen med Håkon.

Ikke til å legge skjul på at løpet var en stor skuffelse. Hadde mål om å være med i medaljekampen, og det var jeg egentlig aldri. Med et reint løp hadde jeg nok kunnet ta bronseplassen, men ikke noe mer. Ikke samme fysiske formen som i går.

Litt vanskelig å sette fingeren på hva jeg gjorde feil. På den ene siden er jeg for forsiktig, jeg føler jeg i starten holder litt vel mye igjen på farta i forhold til hva jeg har kapasitet til. Samtidig opplever jeg at jeg er mentalt offensiv, men kanskje på feil måte. Offensiviteten manifesterer seg ved slurvete gjennomføring av arbeidsoppgaver, f.eks. at jeg ikke tar meg tid til å ta en ordentlig kompasskurs. Tror jeg må finne ut av hva offensivitet egentlig innebærer og hvordan jeg kan bruke det som en konstruktiv ressurs i orienteringa mi.
Show comments (0)
 
NM mellom finale (10/09/2016) NM mellom finale (10/09/2016)