NM stafett (11/09/2016)
Category: (heia heia) ut å konkurrans
Map/area: Klungsetmarka
Organiser: B&OI orientering, Fauske IL
Country: Norge
Discipline: Stafett
Leg: 2. etappe
Distance: 7.41 km
Time: 41:23
Før NM stafett var lagoppstillinga og planen den samme som i fjor: å løpe offensivt og forsøke å skaffe luke; deretter å øke luka suksessivt fram til de andre lagene kom med sine verdensstjerner. Førsteetappe gikk helt etter planen i så måte. Ulf utnyttet kort gafling midtveis til å skaffe seg luke, og jeg fikk gå ut med ryggen fri, akkurat som i fjor.

Var litt usikkerhet rundt egen start etter at jeg slo ryggen min i går. Etter to Ibux bestemte jeg meg, freidig som jeg er, for at det tross alt var best for laget at jeg tok den etappen. Når adrenalinet kicket inn hindret ikke ryggen meg mye der ute i løypa.

Etter gårdagens dårlige opplevelse ønsket jeg å unngå hetsing i starten, og heller ta kontroll over mitt eget løp. Ble noe hetsing på vei til veksling, da jeg måtte spurte for å rekke fram til vekslingsplanken (speakerne fikk ikke med seg at Ulf var på vei i mål). Rakk fram til vekslinga med to sekunders margin. Hadde syre i beina da jeg la i vei mot kartene. Ingen optimal start.

Førstestrekket var akkurat som ventet. Jeg visste veldig godt hvilken trasé jeg ville løpe, og gjennomførte som planlagt. De neste strekkene løp jeg med hjertet litt i halsen, men postene viste seg i grunn ikke å være så vanskelige. Langstrekket til sjette var fryktelig tungt, tapte nok en del tid opp bakkene her. Beina fungerte temmelig bra i slakt terreng, men i bratte bakker var det tilnærmet bråstopp.

Både til sjette-, sjuende- og åttendepost hadde jeg veldig respekt for utfordringene. Greide derfor aldri å være på forskudd, var for opptatt av å vite akkurat hvor jeg var i nåtid. Unngikk imidlertid særlige tidstap. Følte jeg hadde gjennomført bra så langt, men var jævla engstelig for å bomme. Telte ned antall poster jeg hadde igjen å finne, ville bli ferdig så raskt som overhodet mulig.

Litt sikksakk til tiende, men ellers greit inn til passering. Antok jeg varr først, men midtveis på arena hører jeg speaker si «og dær kommer dæm inn te passering». «Dæm»? Hva faen? Snur meg for første gang i løpet og ser Magne kun meter bak meg. Visste ikke da at det bare var oss to, antok der og da at jeg var innhentet av hele feltet. Ikke at det gjorde noen stor forskjell. Halden var uansett den viktigste konkurrenten, de andre ofret jeg ikke en tanke.

Magne løp forbi ut av arena, og jeg merket umiddelbart at han var en del sterkere enn meg. Gjennom noe bedre veivalg greide jeg å holde luka nede på ca. 10 sek på 13. post. Til 14. fikk jeg imidlertid problemer, da alle kartsymboler og -formasjoner som var naturlige å bruke var dekket av streken mellom postene. Skjønte ikke hvilket søkk jeg hadde havnet nedi, og tapte 5-10 sek på nøling. Magne ble borte.
Gjennomførte 15. strekket på en bra måte, og inn i posten så jeg Magne løpe ut av den. Ble litt lettet over at luka ikke hadde blitt større. Der ifra og inn gjaldt bare å følge tråkkene, sjekke koder og løpe det man hadde. Ved veksling var luka blitt 27 sekunder, dessverre for mye til at Jo kunne få kontakt med Olav. Ergerlig å ikke kunne ivareta luka jeg ble gitt av Ulf, men samtidig var det en god etappe teknisk, så jeg har vel ikke så mye å klage over. Hadde i tillegg stort sett lange gaflinger.

Jo orienterte helt strålende, og kunne løpe oss inn til en sikker andreplass, ett trinn ned fra i fjor, men med ei lag-gjennomføring som nok var hakket bedre enn under fjorårets NM. Vi fikk ut det vi var gode for, seieren gikk rett og slett til et bedre lag. Gratulerer til Halden. Dere får nyte det så lenge der kan >:-)
Show comments (0)
 
NM stafett (11/09/2016) NM stafett (11/09/2016)