XXVIII Suunto Games mellomdistanse (02/10/2016)
Category: (heia heia) ut å konkurrans
Map/area: Haanja
Organiser: OK Võru
Country: Estland
Discipline: Mellomdistanse
Distance: 6.47 km
Time: 35:06
Suunto Games mellomdistanse. Det eneste målet for dagen var å være ordentlig nøyaktig med kompasset. Ønsket å være offensiv, men unngå slurvinga fra i går.

Synes det startet bra. De to første postene gjennomførte jeg akkurat som planlagt. Inn mot tredje plumpet jeg ut i ei myr og satt meg fast. 10 sek tapt. Fjerdestrekket var vel brukbart. Var mye tråkk den første delen av løypa, og ut av fjerde var det i grunn to tråkk å velge mellom. Valgte det til venstre for å unngå den grønne myra, men burde vinklet inn mot streken litt før halvveis. I stedet endte jeg med å ta maksimalt med stigning, samtidig som det var ganske tett der jeg løp etter veipasseringa. Men bra kurs derfra.

Sjette og sjuende gikk brukbart. Siste halvdel av åttendestrekket avvek jeg fra streken og ble løpende i et område med mye vindfall. I tillegg greide jeg ikke å se postskjermen i fordypninga, så klødde meg i hodet noen sekunder.

Har ingen anelse om hvorfor jeg tapte så mye tid til niende. Til tiende løp jeg som planlagt fram til hjelpekollen, men ble så usikker og bøyde av mot venstre. Gjorde en parallellfeil og brukte lang tid på å relokalisere. 45 sek bom.

Til 12. post tok jeg feil veivalg. Høyre på stien var 20 sek raskere. Mener for øvrig den første store myra fortsatte lenger sør. Måtte bøye av mye fra kursen, men greide likevel ikke unngå den helt.

De to påfølgende strekkene prøvde jeg å stake ut ei nøyaktig retning, men så til min skuffelse at alle tråkkene gikk skeivt. Valgte likevel å følge disse. Dette var en problematikk som gikk igjen hele løypa. Skulle man løpe rett på måtte man løpe der «ingen» hadde løpt før.

Til 15. og 16. post er jeg godt fornøyd med både veivalgene og gjennomføringa. Lite å trykke på med fysisk, noe som også var gjennomgangsmelodien hele veien.

Bommen på tiende ødelegger for at jeg hadde kunnet kalt løpet godkjent. Taper også mye tid på veivalg og gjennomføring av åttende- og tolvtestrekket. Uansett et noe bedre løp enn i går. Gjorde et klart bedre kompassarbeid i dag. Tar med meg det. Resultatet var lite å juble over.
Show comments (0)
 
XXVIII Suunto Games mellomdistanse (02/10/2016) XXVIII Suunto Games mellomdistanse (02/10/2016)