Retningsøkt Shiva (03/10/2016)
Category: (tøff tøff tøff) litterande rolig temp
Map/area: Shiva
Organiser: Norsk Orientering
Country: Estland
Distance: 6.02 km
Time: 50:04
Fryktelig dårlig første halvdel. Tok seg noe opp etter det. Her følger en liten analyse av denne økta, samt mange av treningene så langt:

Har som mål å være virkelig nøyaktig med kompasset, men så snart jeg ser noe i terrenget som faktisk kan stemme overens med noe på kartet trekkes jeg instinktivt mot dét, og virker helt å glemme alt som heter retning. Gjør denne feilen gang på gang. Min noe triste konklusjon er at man ikke kan bruke hverken myr- eller vegetasjonsgrenser, stier eller kurver, ingen vinkler eller retninger i terrenget til å få tilbakemelding på retning, for det er ingenting man kan være sikker på at stemmer. Alt på disse kartene er så utrolig unøyaktig og inkonsekvent tegnet at det eneste man står igjen med er kompasset. Når det er sagt er det sjelden det lønner seg å løpe beint under streken, så utfordringa blir å finne varianter av rett på ut i fra det du med blikket kan se foran deg, for kartet kan kun i begrenset grad brukes til å fortelle deg noe om løpbarhet.

Slik jeg ser det har man tre alternativer:
1) Løpe mye rundt ved bruk av svært enkle og åpenbare formasjoner slik at man umulig kan gjøre store feil eller bli fintet ut av skeivheter ved kartet.
2) Løpe tilnærmet rett på ved hjelp av kompass, vinkle av for vindfall m.m. gjennom aktivt å bruke blikket.
3) En mellomting av de to ovennevnte. Klare å se når man skal bruke taktikk én og når man bør bruke taktikk to. Fleksibilitet og rutine er nøkkelen.

PS: ekvidistansen var nok 5 m, og ikke 2,5 m, slik det står på kartet.
Show comments (0)
 
Retningsøkt Shiva (03/10/2016) Retningsøkt Shiva (03/10/2016)