Mellomdistanse høyøkt (12/11/2016)
Category: (vrooom vroooom) springe FORT!!!
Map/area: Sognsvann
Organiser: Norsk Orientering
Country: Norge
Discipline: Mellomdistanse
Distance: 6.7 km
Time: 46:53
Mellomdistanse høyøkt. Passet på å starte først så jeg unngikk spor mellom postene. Fokuset for økta var å være offensiv og effektiv i gjennomføringa av de teknisk-mentale oppgavene – tolke kartet, legge plan, ta kompasskurs, fortløpende sjekking og korrigering, m.m. – slik at jeg frigjør mer tid til å fote meg, finne gode traséer og presse fysisk.

Synes jeg fikk til ei temmelig bra åpning. Kanskje ikke optimale traséer overalt, men var effektiv og offensiv som planlagt. Valgte å løpe rundt på langstrekket for å få løpt litt raskt i perioder. Var veldig tungt i den halvåpne furuskogen med lyng og 10 cm snø oppå. Litt rusk midtveis, men ellers bra gjennomført.

I grunn fornøyd fram t.o.m. sjuendepost. Mot åttende greide jeg ikke finne gode traséer, og fikk dessuten helt hammeren fysisk (og mentalt). Posten tok jeg i det minste bra. Bestemte meg for å løpe stien til niende. Prøvde å lese litt videre, og var ikke helt til stede noen sekunder. Fikk følelsen av å ha løpt veldig langt og tok av fra stien (så ikke noe til stikrysset). Kompenserte ved å dra ekstra langt til høyre, og skjønte ikke noe da jeg sto nedi et bratt søkk. Klødde meg i hodet et minutt før jeg tok meg inn, men greide, stressa som jeg var, å bomme på posten enda en gang. Bommet totalt 2'30'' på strekket.

Trodde jeg greide å nullstile, men ting kan jo tyde på at jeg ikke lyktes helt da jeg gjorde en ny kjempebom på neste post. Trodde jeg passerte på høyre side av høydepunktet. Retninga ser jo for så vidt ganske bra ut med tanke på at det var utgangspunktet mitt. Lyktes hverken med å tenke konstruktivt eller med å banne variert og nyskapende der jeg løp rundt og raste : ( 1'40'' tidstap.

Greide å være offensiv resten av løypa, men slurvet en del med rutinene. Er ofte sånn det blir når man løper på sinne. 13. post hang på feil skrent, men for nå nedom posten læll, bare sånn for høflighetens skyld ; )

I sum et ræva løp, men var noen gode tendenser. Det gjelder å finne balansegangen mellom å gi litt faen og å ikke bli for slurvete. Får utnytte denne perioden til å presse grensa for hvor fort jeg kan løpe uten at jeg driter meg ut. Da kan jeg akseptere å gå på trynet noen ganger, slik som i dag.
Show comments (0)
 
Mellomdistanse høyøkt (12/11/2016) Mellomdistanse høyøkt (12/11/2016)