Veivalgsøkt Sørkedalen (14/11/2016)
Category: (tøff tøff tøff) litterande rolig temp
Map/area: Heikampen
Organiser: Anders Nordberg
Country: Norge
Distance: 13.86 km
Time: 118:41
Veivalgsøkt i ganske heftig Nordmarka-terreng. Hadde mål om å være like flink til å effektivisere kartlesinga som i går. I dag ville jeg få større utfordringer med å planlegge hele strekk.

De to første postene gikk veldig bra. Tenkte først å løpe via trettende på det påfølgende langstrekket, men innså at det var ei felle og fant en brukbar rett-på-variant. Tapte nok noe på traséen ned lia litt før midtveis på strekket.

Til fjerde løp jeg rundt fordi jeg tenkte det kunne være interessant å teste mot Olav, som jeg var sikker på at ville løpe rett på. De neste strekkene hadde mer mellom-karakter. Var flink til å effektivisere teknikken, og fant dermed bra traséer uten nøling.

Hadde planlagt å løpe rundt og bruke litt vei til åttende, men var litt unøyaktig med retninga ut fra posten. Ellers gjennomførte jeg som planlagt helt til jeg gjorde en irriterende bom på posten. Det mentale bildet mitt av postringen var litt upresist. På dette strekket dabbet konsentrasjonen litt av. Jeg ble litt motløs av all den våte snøen og begynte å bli ganske kald av å stadig vekk bli dusjet av grankvistene.

På niendepost stemplet jeg på oversiden av skrenten, ikke steinen. Litt kluss inn i tiende. Var tettere skog enn jeg hadde ventet, samtidig som det var vanskelig å holde seg på beina i skråliene i og med den våte snøen. Siden jeg var så kald bestemte jeg meg for å løpe rundt til ellevte og dermed unngå å baske i den våte skogen. Inn i ellevtepost bestemte jeg meg for å ta meg sammen og være ordentlig konsentrert den siste delen av løypa – gjennomføre slik jeg hadde planlagt. Veldig fornøyd med trettendestrekket. Ikke like heldig med 14. og til 15. post var hjernen gått tom for drivstoff : /

Koste meg ikke like mye hele denne økta. Ble vel mye snø i partiet 7.-11. post. Sett bort fra dette synes jeg det var kjempekult. Vilt terreng og bra kart selv om generaliseringa og lesbarheten strengt tatt ikke er den beste. Lyktes ikke med å opprettholde samme fokus som i går i to timer. For så vidt greit å «slå av» litt i perioder, men da må jeg være flinkere til å skru på igjen.
Show comments (0)
 
Veivalgsøkt Sørkedalen (14/11/2016) Veivalgsøkt Sørkedalen (14/11/2016)