Mellomdistanse prolog & jaktstart (19/12/2016)
Category: (vrooom vroooom) springe FORT!!!
Map/area: Lødengtjern
Organiser: Norsk Orientering
Country: Norge
Discipline: Mellomdistanse
Distance: 8.09 km
Time: 53:13
Average HR: 160
Maximum HR: 174
Høyøkt mellomdistanse med prolog à to sløyfer og deretter jaktstart ut fra tidene på prologen. 11-12 min pause. Jeg hadde satt meg som mål å jobbe med å være i forkant, for å få best mulig flyt i løpinga. Det var dessverre veldig mye hogst i terrenget, men synes ikke det ødela økta på noe vis. Ble bare noe vanskeligere å finne gode traséer. Altså mer VM-relevant ;^)

Parstart. Jeg løp i nummerert rekkefølge, ergo den østre sløyfa først. Var litt stressa i starten og tok meg ikke tid til å ta en god nok kompasskurs. Hentet meg inn på steinen litt før halvveis, og korrigerte. Deretter bra fram til fjerdepost. Ble fintet ut av kurs til femte. Sløvt. Måtte løpe rundt noe vindfall ut av posten, men overkompenserte etterpå.

Den vestre sløyfa synes jeg gikk bedre. Flere høydeformasjoner å orientere på, og da føler jeg meg mer hjemme. Løp trolig vel lang vei til ellevte, forsøkte å finne godt løpbare traséer. I mål 6 sek bak Magne. Ett minutt bedre tid enn Jon og Emil. Greit fornøyd med prologen.

Ble så gira før jaktstarten at jeg først løp ut samtidig som Magne, og måtte ropes tilbake : P Så han fikk vel kanskje litt mer enn seks sekunders luke (?). Uvant å åpne så hardt, men tok ham igjen litt over midtveis på strekket. Greit å ha kontrollen teknisk. Løp forbi mot slutten av andrestrekket, og holdt ledelsen selv om jeg svingte litt inn i posten. Søkket var kortere og mindre enn ventet. Tredjepost hang litt feil, øst for høydepunktet sør for skrenten, men fant det ganske fort. Fjerde gikk bra, men til femte passerte Magne ved å løpe mer direkte. Til sjettepost skiltes vi på nytt. Magne dro mer venstre og jeg så ham ikke, men hans veivalg (evt. gjennomføring) var åpenbart bedre, for han fikk ei luke på drøye ti sek. Løp litt bedre trasé midtveis til sjuende og kom meg forbi. Til åttende hadde jeg først tenkt å løpe langs den utydelig bekken, men syntes det var så tett at jeg ombestemte meg og løp over kollen i stedet. Forenklet bra siste del av strekket, og da Magne tabbet seg ut ble jeg alene. Vurderte på forhånd om jeg skulle løpe rundt til siste, men da jeg ledet anså jeg det som for risikabelt. Bra gjennomføring rett på, men hadde håndbrekket litt på siden jeg kunne høre at jeg hadde noen sekunder å gå på. Artig å vinne høyøkt på landslagssamling. Nesten tre og et halvt år siden sist : /

Gjorde temmelig få feil i dag, og det er alltid godt å ta med seg. Greide å være offensiv, slik jeg jobber spesifikt med å være på en mellomdistanse. Ikke like flink til å være på forskudd hele veien. Hadde sjelden planen klar for hele neste strekk når jeg stemplet på postene, men klarte fort å ta ut det jeg ville bruke. Kompassløpinga er ganske dårlig, men blir ikke så avslørt når jeg får en passelig mengde kurver å lese på.

Veldig bra mellomdistansetrening, behøver mer o-teknikk i slik fart og sånt terreng for å effektivisere teknikken og greie å være mer på forskudd.
Show comments (0)
 
Mellomdistanse prolog & jaktstart (19/12/2016) Mellomdistanse prolog & jaktstart (19/12/2016)