Løpstest m/ o-teknikk (12/04/2017)
Category: jeg er vel ikke helt som andre kart
Map/area: Kirikuküla
Organiser: Norsk Orientering
Country: Estland
Distance: 11.7 km
Time: 61:31
Løpstest: 2 x terrengløype + o-teknikk + 2 x terrengløype. Var bestemt på å åpne litt konservativt, da jeg sprakk sist høst (med kortere o-teknisk sløyfe). Disponerte kreftene bra. Rundetider på 7:49, 7:45, 7:52 og 7:30. Klart raskere enn i fjor høst.

Så til o-teknikken. Løp ok de første fem postene, men skjenet ut på retninga inn i sjettepost. 20-25 sek bom. Skeiv til sjuende også. Stresset. Tok en bra kurs ut av sjuende, og løp bra første del. Så begynte jeg å leite mer etter traséer enn å titte på kompasset, og jeg kom helt ut av kurs. Hadde egentlig kontroll på hvor jeg kom ut på stien, men ble brått veldig usikker igjen, og begynte å søke etter svært kreative teorier om hvor jeg kunne ha løpt og endt opp på stien. Orienterte ut fra ulike teorier sikkert fire-fem ganger, hadde helt panikk og greide ikke bestemme meg for noe som helst. Da jeg til slutt endte opp på fjerdeposten skjønte jeg hvor jeg var, og etter det synes jeg at jeg løp bra. Tapte imidlertid nesten 20 sek til Olav til 13. post, hvor han dro lenger til høyre. Veldig mye vindfall der jeg løp.

Hvorfor jeg får sånn panikk til åttendeposten forstår jeg ikke helt. Mer prekært er det imidlertid å unngå at jeg kommer i slike situasjoner. Tror mye handler om at frekvensen i kompassbruken er for lav. Har en tendens til å glemme kompasset helt bort dersom det kommer mye vindfall, eller jeg ser noen høydeformasjoner foran meg som ser tydelige ut. Når jeg greier å holde frekvensen oppe løper jeg ganske bra.

4'25'' bak Olav, dagens raskeste mann. Taper 3'27'' på den o-tekniske biten. Forferdelig mye, men ikke rart med de bommene jeg hadde. For så vidt betryggende å se at det er o-teknikken jeg taper mest på. Det er jo den biten jeg enklest kan gjøre noe med fram til starten av juli.
Show comments (0)
 
Løpstest m/ o-teknikk (12/04/2017) Løpstest m/ o-teknikk (12/04/2017)