Samlingsmesterskap lang (16/04/2017)
Category: (vrooom vroooom) springe FORT!!!
Map/area: Haanja
Organiser: Norsk Orientering
Country: Estland
Discipline: Forkorta lang
Distance: 16.08 km
Time: 88:13
Samlingsmesterskap langdistanse. Noe nysnø på bakken og et par minusgrader, men greie løpsforhold. Litt glatt uten pigg noen steder. Veldig viktig økt for min del. Har egentlig ikke hadd noen godkjente hardøkter i estisk terreng, og dette var siste mulighet før VM-testløpene. Hadde en plan om å jobbe med frekvensen i kompassarbeidet, samt å sikte MOT noe (som innebar at jeg måtte ha en plan).

Prøvde å starte offensivt fysisk og teknisk. Synes jeg lyktes bra med det, men har likevel tapt en del tid. Valgte ikke beste veivalg til andrepost, men gjennomførte valget mitt bra. Fjerdestrekket var en liten nøtt, men da jeg ikke fant noe godt alternativ rundt hvor man kunne løpe på sti valgte jeg å «løpe» over åsen. Bra første halvdel, men enset ikke stien jeg skulle bruke over toppen. I stedet passerte jeg den og ble løpende i en masse vindfall. Brukte litt tid på å relokalisere. Nest beste strekktid, 13 sek bak Olav, som løp høyre rundt (i skogen). Jeg tapte iallfall 20 sek på gjennomføring, så rett på var best.

Ikke helt bra retning til sjettepost. Ble dratt mot høyre pga. bedre trasé. Ikke helt planen klar for langstrekket, men var klar på at det var ingen gode alternativer hverken til høyre for åsen eller rett over, så utgangen var klar. Fant nokså fort en fin trasé på mye sti og tømmerslep, samt lite stigning. Gjennomførte denne bra, og har beste strekktid med 18 sek.

Flink til å sjekke retninga ofte på de påfølgende kortere strekkene. Samtidig aktiv med blikket for å finne bra traséer. Inn i tiende begynte imidlertid en dårlig periode. Kom løpende over kollen, kikket ned i søkket hvor jeg mente posten skulle være, fant ingenting. Sto bom stille og skjønte ikke en dritt, før jeg så 20 meter lenger nedi søkket, hvor skjermen hang. Både ellevte, tolvte og trettende hang også noe feil. Ble nokså frustrert, men greide å legge det bak meg.

Overrasket over at jeg tapte 40 sek på å løpe rett på til 11. post. Løpbarheten framgår vel ikke helt av kartet. Bra retning i det minste. Tror jeg løp beste veivalg til 12. post, men tapte litt på traséen inn i posten.

Så noen kortere strekk med mye rett-på-løping. Glapp siste halvdel av 16.-strekket, ellers bra. Var ikke veldig i tvil om veivalget til 17. post. Olav slo meg likevel med to-tre sekunder ved å løpe rett på : (

Ødela for ei bra strekktid ved å surre inn i 20. post. Manglende plan for siste del av strekket. Nølte unormalt mye ut av posten med å ta ut veivalget til 21. Gikk til slutt for rett på. Synes jeg gjennomførte bra, men veivalget var altså ca. 1 min dårligere enn rundt høyre på vei og gress. Klarte å ramle og gå gjennom isen inn i posten, og etter dette kroppsbadet hadde jeg knapt følelse noen steder i kroppen min. Litt surring inn i sistepost, greide ikke å tyde kartet i 1 : 15 000 her.

Totalt sett noenlunde brukbart teknisk. Føler det er unødvendig å gjøre noen øvrige tekniske feil bortsett fra veivalgstap i dette terrenget. Nå skyldes en del av disse feilene i dag at postene hang litt galt, så bør kanskje ikke legge for mye i det. Mer urovekkende er det kanskje at jeg gjør flere tidkrevende veivalgsfeil, hvorav 21. strekket helt klart er det verste. Gikk tungt fysisk.

Nest beste tid, 4'06'' bak Olav. Både Magne og Gaute mindre enn minuttet bak meg, så god laginnsats.
Show comments (0)
 
Samlingsmesterskap lang (16/04/2017) Samlingsmesterskap lang (16/04/2017)