O-festivalen lang (24/06/2017)
Category: (heia heia) ut å konkurrans
Map/area: Gorsetsætra
Organiser: Sp.kl. Freidig
Country: Norge
Discipline: Forkortet lang
Distance: 12.82 km
Time: 76:40
Skulle egentlig løpt i går også, men toget fra Trondheim var fullt, så kom meg ikke med : ( For fairhetens skyld løp jeg i stedet i4-5-intervaller, slik at jeg også skulle ha tilsvarende et sprintløp i kroppen. Kjente på oppvarminga i dag at formen ikke var noe særlig. O-teknisk var planen for løpet var å løpe med gode planer for strekkene, spesielt for postinngangene.

Fikk en brukbar start sammenlignet med hva jeg pleier (dvs. bom på førstepost), men tapte noen sekunder på noen dårlige retninger og traséer. Inn mot fjerdepost tok jeg en grundig kompasskurs, men følte retninga ble feil. Bestemte meg likevel for å stole på kompasset. Det skulle jeg ikke gjort. Etter det brukte jeg praktisk talt ikke kompasset resten av løpet.

Fant ingen gode rundtalternativ på langstrekket, så løp en variant av rett på. Ganske så elendig utført. Skulle løpe mer direkte, men gjorde en feil ved passering av den store bekken midtveis, og endte opp med å følge flombekken lenger vest. Mistet den flere ganger og hadde sjelden god kartkontakt. Skjønte ingenting inn mot posten, og stoppet opp i et halvminutt mens jeg sto 15 m fra posten, da jeg mente jeg hadde løpt langt nok. En god dose flaks at posten plutselig sto til venstre for meg. Tapte over to og et halvt minutt på strekket.

Greide å motstå fristelsen til å forsøke å løpe inn det tapte på de neste strekkene, og innfant meg med at dette er en type strekk hvor man taper løpet, ikke vinner det. Tok det derfor ganske piano. Følte meg som en taper, men har gode strekktider.

På langstrekket til tiende bestemte jeg meg til slutt for å løpe høyre og ta stigninga på vei. Løp dessverre som en idiot fram til veien. Verdens dårligste traséer. Skam.

Fysisk visste jeg at løpet var mer eller mindre over, og det passet meg i grunn bra, for kroppen spilte slett ikke på lag. Til 13. post greide jeg å ha en ordentlig plan for strekket, og traff da bra. Tok igjen en type her som ikke ville flytte seg, så da gasset jeg på litt ekstra og mistet kontrollen til 14. post... Nybegynnerfeil.

15. og 16. var bra, deretter noen halvdårlige strekk inn mot runding. Fikk ikke registrert stempling på 18. post (derav ingen strekktider), men backuplappen viste at jeg hadde stemplet.

Fikk ikke noe flyt på sisterunden. Ramlet helt sammen fysisk og greide ikke finne energi til å gjøre jobben teknisk heller. Snublet og stampet meg fram. Bra spurt.

I sum et nokså dårlig løp. Greide ikke gjøre hva jeg hadde planlagt teknisk, og fysisk var jeg temmelig ødelagt. Hadde flaks med sekundene og tok andreplassen, men var milevis bak Paul, som nok en gang løp sterkt. Litt blandede følelser: godt å se at løpet var såpass bra sammenlignet med konkurrentene, men skuffet over at jeg ikke er i nærheten av å løpe slik jeg hadde bestemt meg for.

Uansett et stilig terreng, og kult med dobbeltseier til Frol IL ^___^
Show comments (0)
 
O-festivalen lang (24/06/2017) O-festivalen lang (24/06/2017)