O-festivalen mellom (25/06/2017)
Category: (heia heia) ut å konkurrans
Map/area: Kåsen
Organiser: Sp.kl. Freidig
Country: Norge
Discipline: Mellomdistanse
Distance: 6.08 km
Time: 33:58
Mellomdistanse i et utrolig stilig terreng. Gledet meg veldig til løpet, og visste rent teoretisk hva som ventet. Mer usikker på hvordan jeg skulle angripe utfordringa i praksis. Bestemte meg for å vektlegge det å plukke ut enkelte tydelige detaljer på strekkene, orientere tillitsfullt på disse, og ta resten av detaljene som bonus.

Synes det var veldig vanskelig å lese kartet til førstepost. Mye stein på bakken, og måtte forenkle veldig. Fikk kun med meg at posten var ganske langt nede på nesa, og visste at steinen var 5 m høy, så da gjaldt det bare å løfte blikket. Fikk øye på en sværing et stykke til høyre for meg. Ingen god start, men ikke mange sekundene tapt.

Andrestrekket kom veldig fort, og hadde ingen fullgod plan for strekket. Havnet litt venstre i starten, og valgte da å løpe til venstre for vasspytten. Fikk en fin inngang. Begynte å komme inn i løpet siste del av strekket, og på de neste strekken greide jeg å løpe som planlagt. Plukket ut enkelte tydelige steiner eller høydeformasjoner i forkant, og brukte disse for det de var verdt.

Ut av sjuendepost tok jeg igjen Vegard Danielsen, og dessverre var dette nok til å bringe meg ut av «sonen». Lot meg dra med til venstre for streken, noe som ga en mye vanskeligere postinngang. Trodde jeg passerte stien under streken, og derfor skjønte jeg lite derfra og inn. Måtte bare speide etter tydelige steiner, og fant til slutt min. 20-30 sek tapt.

Greide å starte på nytt etter dette, og fikk noen gode strekk. Inn i 11. post hadde jeg imidlertid et feilaktig bilde av postringen, og begynte å lete for tidlig. Fikk litt småpanikk og inn mot posten ramlet jeg og kjørte venstrekneet inn i en stein med full kraft. Umiddelbart fikk jeg flashback til NM mellom i fjor høst, og begynte å lure på om det var best åbryte løpet. Det greide jeg selvsagt ikke, og haltet meg i stedet videre mens jeg ropte av meg smerten. Dessverre var ikke kartlesing noe jeg greide å flytte oppmerksomheten til, og jeg gikk dermed på en teit bom på 12. post.

13. post var litt smålur, men sikten var god og gjorde det enklere. Smerten i kneet gikk gradvis over. Inn i posten enset jeg bare den ene av to skrenter, så etter å ha stemplet på posten ble jeg veldig usikker på om jeg hadde stemplet riktig. Hadde klart å glemme postbeskrivelsesholder i dag, så dette var i grunn en gjenganger... Stoppet opp noen sekunder før jeg oppdaget at utgangen avslørte at jeg måtte ha vært på riktig post. Var her så heldig å få et lite tog bak meg, og det taklet jeg ikke så bra. Fjottbom inn i 14. post.

Heldigvis fikk jeg her et lengre strekk til å roe meg ned på, hvor jeg greide å innfinne meg med skyggene mine og gjøre mitt planlagte løp. Heretter greide jeg å løpe slik jeg hadde planlagt, og det er jeg godt fornøyd med. Litt nøling mot 16. post, hvor jeg ikke turte stole blindt på retninga, ellers feilfritt. Greide å avansere fra femte- til andreplass på dette partiet av løypa. Var heldig med sekundene i dag også ^___^

Ikke helt slik jeg hadde håpet, men er mer tilfreds med dagens løp enn med gårdagens. I dag har jeg i det minste store perioder hvor jeg greier å orientere i henhold til plan. Noe manglende konkurransetrening og evne til å håndtere situasjoner hvor jeg tar igjen andre løpere får ta skylda for det dårlige midtpartiet av løypa.

All mulig ros til løypelegger og karttegnere i dag! Ingenting å utsette, rett og slett en utrolig morsom orienteringsopplevelse!
Show comments (1)
 
O-festivalen mellom (25/06/2017) O-festivalen mellom (25/06/2017)