Forkortet lang Røyskattberget (10/07/2017)
Category: (vrooom vroooom) springe FORT!!!
Map/area: Risfjellet-Ytteren
Organiser: moi
Country: Norge
Distance: 10.56 km
Time: 66:48
Første forsøk på å løpe høyøkt i terreng, og det gikk bra! Kan nå løpe nesten helt normalt selv nedover, men er naturlig nok temmelig reservert sammenlignet med «peak Yngve». Ei tøff løype både fysisk og teknisk med mange lange og halvlange strekk. Målet var å legge gode planer for å finne beste trasé på disse.

Startet fint de to første strekkene. Er fornøyd med traséene jeg valgte. Tredje- og fjerdepost gikk temmelig greit, men var ikke på forskudd da jeg skulle ut av sistnevnte. Tok meg tid til å stoppe på posten og ta ut veivalget. Anså rett på som neppe særlig raskere, og svært vanskelig å gjennomføre (ergo stor risiko for å tape tid).

Unødvendig bom på sjettepost, men relokaliserte raskt. Fornøyd med de to påfølgende strekkene. Inn i niendepost fulgte jeg nesen som høydepunktet skulle ligge på, men så ikke noe tydelig høydepunkt her, så bøyde av til venstre hvor jeg fant det som var et mer markant høydepunkt. Blir ikke helt klok på om jeg feilstemplet ut ifra GPS-en heller, men tror det. Litt rot inn i tiende også. Krevende parti.

Feilen som irriterer meg mest i dag er retningsslurven midtveis mot 12. post; tapte neppe mer enn 15 sek, men den er så utrolig unødvendig. Inn i posten øynet jeg et kreativt rundt-alternativ til 13. post. Usikker på om det lønner seg.

Hadde egentlig tenkt å løpe mer direkte opp mellom stupene i starten av 14.-strekket, men fant ikke åpningene som var på kartet. Fornøyd med utføringa av strekket. Tok ikke for lett på postene oppe ved Svarttjønna, men begynte å bli ordentlig gåen i både bein og hode. Greide ikke holde det ihop når farta ble høyere på slutten, og gjorde flere mindre feil. Greide ikke legge planer for hele strekket, og da falt jeg tilbake til ad hoc-orientering. Ikke godt nok.

Fornøyd med store deler av økta, men litt mye tidstap inn mot post. Er derimot blitt mye flinkere til å planlegge og gjennomføre halvlange-lange strekk.
Show comments (0)
 
Forkortet lang Røyskattberget (10/07/2017) Forkortet lang Røyskattberget (10/07/2017)