NM langdistanse (07/09/2017)
Category: (heia heia) ut å konkurrans
Map/area: Guttersrød
Organiser: Halden SK
Country: Norge
Discipline: Langdistanse
Distance: 17.4 km
Time: 104:11
NM langdistanse. Bestemte meg noen dager i forveien for at jeg skulle reise nedover og gi det et forsøk. Mest fordi jeg ikke kunne la orienteringsopplevelsen gå ifra meg. Hadde ingen særlige resultatmessige forventninger på forhånd. Jobbet bare med å være konsentrert, så skulle resten falle på plass.

Brukte helsikes lang tid på å finne starttrekanten, så ble en del stress i starten. Kom ordentlig inn på kartet først etter å ha løpt to minutter, men tapte minimalt. Etter elvepasseringa gjorde jeg et dumt valg ved å ikke ta stigninga umiddelbart. Tapte ca. 30 sek på min variant. La igjen 5-10 sek på posten også. Dagens eneste postbom.

Synes andrestrekket var ekkelt. Fant ingen gode alternativ. Bra retning i starten, veldig tett over hogstfeltet (mellomgrønt?), tok nok unødvendig mye grønt siste halvdel av strekket.

En utfordrende langstrekk til fjerdepost. Syntes rett på så for kupert ut, og høyrevariantene jeg oppdaget oppfattet jeg enten som for lange eller for dårlig løpbare. Ble derfor en venstrevariant. Synes jeg gjennomførte den ganske bra.

Ut av femtepost begynte jeg å orientere mot tredjepost, og dro derfor nordøstover i starten. Oppdaget heldigvis feilen og korrigerte. Men ble nok litt satt ut, for gjorde nye feil senere på strekket og tapte over minuttet totalt.

En av de få som løp rett på til sjuende, men var vel hipp som happ. Ikke planen helt klar for det påfølgende langstrekket, men fikk delt det opp og lagt delplaner. Valgte å bruke den gule gata nedover lia mot elva slik at jeg kunne holde bra fart nedover (slippe å finorientere). Det var imidlertid ikke så fint å løpe langs elva før man kom til elvepassering to (der jeg løp over til førstepost), så tapte drøye 40 sek på denne delen av strekket sammenlignet mot de som løp direkte/svakt venstre. Deretter mye gamping en periode. Prøvde å lese videre, og greide å løpe feil i et veikryss ved drikkestasjonen. Var veldig i tvil om jeg skulle løpe rett på eller veien rundt den siste delen av strekket, men magefølelsen sa rett på og gikk for det. Viste seg å være dårligere løpbart enn jeg hadde sett for meg. Høy lyng i det hvite og en del kvist og dritt i det grønne. Tapte nok halvminuttet, iallfall.

Niende og tiende sånn tålelig gjennomført. Veldig i tvil på langstrekket igjen. Tok meg faktisk tid til å stoppe helt opp på posten og gå gjennom alle veivalgene. Vurderte venste på vei og sti til å være tilnærmet likeverdig med godt gjennomførte rett-på-varianter. Samtidig ville jeg kunne spare bein og hode noe så jeg kunne ha krefter igjen til ei god avslutning.

Deretter noen strekk med mer tradisjonelt Halden-terreng. Tolvtestrekket ikke helt bra. Litt skeiv i starten, men varselbjellene ringte og jeg ble mer nøyaktig. Gikk litt i surr med alle kollene siste del av strekket, og havnet for langt til venstre.

Like før jeg kom inn på slepet etter 2/3 av 14.-strekket hørte og så jeg Magne for første gang. Jeg trodde han hadde passert meg for lenge siden, så det var i grunn ei positiv tilbakemelding. Orienterte bra fram til arenapassering, og holdt han bak meg. På sisterunden satte jo Magne opp Magne-fart, så da var det bare å skvise ut det man hadde av krefter uten å la kartet slippe. Fornøyd med at jeg greide det. Orienterte bra, så kunne ta inn de sekundene jeg tapte på løpinga.

I grunn ganske godt fornøyd meg løpet. Etter at ting egentlig har gått på tverke helt siden jul hadde jeg ikke store forventinger, så at jeg ikke greide å forsvare bronsen fra i fjor tar jeg ikke som noe nederlag. Har aldri ordentlig hevdet meg i Halden tidligere, men at det var såpass kupert og røft tror jeg spilte til min fordel. Har jo nok tidstap til at bronseplassen var innenfor rekkevidde, men det kjennes mer motiverende enn bittert. Fornøyd med at jeg disponerte kreftene slik at jeg greide å få til ei sterk avslutning på en langdistanse. Er ei stund siden sist.
Show comments (2)
 
NM langdistanse (07/09/2017) NM langdistanse (07/09/2017)